Windows 11'e Yapay Zeka Destekli Yeni Özellikler Geliyor

Windows 11’e Yapay Zeka Destekli Yeni Özellikler Geliyor

yazar:

kategori:

Microsoft, Windows 11’i daha akıllı ve kullanışlı hale getirmek için yapay zeka destekli yeni özellikler geliştiriyor. 24H2 güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulması beklenen bu özellikler, görsel düzenleme, arama ve üretkenlik alanlarında önemli yenilikler vaat ediyor. Microsoft, Copilot+ PC’lerde daha iyi performans gösterecek bu özelliklerle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Click to Do, ekranın üst kısmında konumlanan ve ihtiyacınız olduğunda size yardımcı olan bir yapay zeka asistanı olarak tanımlanabilir. Ekrandaki içeriği analiz ederek konteks tabanlı öneriler sunan bu özellik, verileri yerel olarak işleyerek gizlilik endişelerini de gideriyor. Örneğin, bir resim açtığınızda Click to Do görseli Bing’de arama, kaydetme, paylaşma, fotoğraflar uygulaması ile arka planı bulanıklaştırma ve nesneleri silme gibi seçenekler sunacak. Metin seçiliyken ise özetleme ve ifade şeklini değiştirme gibi test aşamasındaki özellikler devreye girecek. Click to Do, Kasım ayında kullanıma sunulması planlanıyor.

Windows 11 24H2 güncellemesi, Fotoğraflar uygulamasına süper çözünürlük özelliğini getiriyor. Bu özellik sayesinde, görseller orijinal çözünürlüklerinin 8 katına kadar yükseltilebilecek. Tek bir kaydırıcıyla kontrol edilebilen upscale efekti, yerel yapay zeka modelleri kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Fotoğraflar uygulamasından kaldırılan nesne silme özelliği, Paint uygulamasına geri dönüyor. Ayrıca, silinen alanları otomatik olarak dolduran yeni bir özellik de ekleniyor. Bu sayede, görsellerdeki istenmeyen nesneleri kolayca çıkarıp boşlukları doğal bir şekilde doldurabileceksiniz.

Dosya Gezgini ve Windows Arama’da yapay zeka destekli gelişmiş arama özelliği sayesinde, dosyalarınızı anahtar kelimeler kullanarak kolayca bulabileceksiniz. Dosyanın tam adını veya uzantısını hatırlamasanız bile, içeriğiyle ilgili anahtar kelimeler girerek ilgili dosyalara ulaşabileceksiniz.

Gizlilik endişeleri nedeniyle kaldırılan Recall özelliğigeliştirilmiş bir sürümle geri dönüyor. Hassas bilgileri kaydetmeyen yeni Recall, uygulamaları hariç tutma seçeneği sunuyor ve kaydedilen tüm verileri bilgisayarınızda saklıyor. Ayrıca, Recall isteğe bağlı bir özellik olarak sunulacak ve Windows 11 kurulumu sırasında kapatılabilecek.

Yeni yapay zeka özellikleri, NPU gerektiren durumlarda en iyi Copilot+ PC’lerde çalışacak. Bu yenilikler, Windows 11’i daha akıllı, daha verimli ve daha kullanıcı dostu bir işletim sistemi haline getirmeyi amaçlıyor.

Güncel yapay zeka paylaşımlarımızdan Intel, Yapay Zeka Stratejisini Değiştirerek Rekabetten İş Birliğine Geçiyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir