Google Haritalara Yapay Zeka Desteği Geliyor

Google Haritalara Yapay Zeka Desteği Geliyor

yazar:

kategori:

Google, Hindistan’daki kullanıcılarına yönelik olarak Haritalar uygulamasında önemli bir güncelleme başlatıyor. Şirketin yıllık Google for India etkinliğinde duyurulan bu yenilikler, yapay zeka gücünden yararlanarak kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

En çarpıcı yeniliklerden biri, mekanlara dair yapay zeka tarafından hazırlanan özetler olacak. Kullanıcı yorumlarını inceleyen bu özellik sayesinde, işletmeler hakkında daha detaylı ve kapsamlı bilgilere erişmek mümkün hale gelecek. Böylece kullanıcılar, bir mekanı ziyaret etmeden önce hızlıca fikir edinebilecek ve daha bilinçli kararlar verebilecekler.

Google Haritalar, Hindistan’daki kullanıcıları için arama deneyimini baştan tasarlıyor. Artık kullanıcılar, “eşsiz piknik alanları” veya “özel tasarımlı doğum günü pastaları” gibi daha spesifik ve deneyim odaklı aramalar yapabilecekler. Bu özellik, işletmelerin ve diğer kullanıcıların yüklediği görselleri ön plana çıkararak görsel açıdan zengin bir arama deneyimi sunacak. Google’ın gelişmiş görüntü tanıma teknolojisi, bu tür aramalarla alakalı yerleri otomatik olarak etiketleyerek ve açıklamalar ekleyerek daha doğru sonuçlar sunacak.

Hindistan’ın dinamik hava koşullarının farkında olan Google, Haritalar’a kullanışlı hava durumu uyarıları da ekliyor. Navigasyon sırasında sisli havalarda düşük görüş mesafesi ve su baskını riski olan yollar hakkında bildirimler alabileceksiniz. Bu sayede, sürücüler daha güvenli yolculuklar planlayabilecek ve olumsuz hava koşullarından etkilenme risklerini en aza indirebilecekler.

Hindistanlı kullanıcılar, Google Haritalar’ın sunduğu bu yeniliklerden çok yakında, bu ayın sonlarında faydalanmaya başlayabilecekler. Yapay zeka destekli yorum özetleri daha önce Şubat ayında ABD’deki kullanıcılarla buluşmuştu. Google’ın bu özelliği Hindistan pazarına da getirmesi, ABD’de işletme özetlerini yenilenen arayüzünde öne çıkaran rakibi Yelp ile olan rekabetini kızıştıracağa benziyor.

Google, Hindistan pazarına verdiği önemi sürekli olarak gösteriyor. Nitekim daha Temmuz ayında, ülkeye özgü bir dizi özellikle Haritalar uygulamasını güncellemişti. Bu özellikler arasında gelişmiş navigasyon rehberliği, üst geçitler ve dar yollarda daha hassas yönlendirmeler, elektrikli araç şarj istasyonlarının gösterimi ve belirli şehirler için topluluk tarafından oluşturulan keşif listeleri yer alıyordu. Duyurulan yeni özelliklerin diğer ülkelere gelmesi bekleniyor.

Yeni yapay zeka içeriklerimizden OpenAI, Yapay Zeka Gelişimini Hızlandırmak İçin 6,6 Milyar Dolar Yatırım Aldı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir