Snapchat, popülaritesi bazı rakiplerinin gerisinde kalsa da sadık kullanıcı kitlesi için yenilikler sunmaya devam ediyor. Platform, son güncellemelerle kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve daha fazla kontrol imkanı sağlamayı hedefliyor.
Öne çıkan yeniliklerden biri, 16 yaş üstü kullanıcıların artık profillerini “kişisel” veya “herkese açık” olarak ayarlayabilmesi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, içeriklerini kimlerin görebileceğine daha rahat karar verebilecek. Ayrıca, platformun arayüzünde yapılan değişikliklerle daha sade ve kullanıcı dostu bir deneyim sunulması amaçlanıyor.
Snap, 17 Eylül Salı günü Kaliforniya, Santa Monica’da düzenlenen altıncı yıllık Snap Partner Zirvesi’nde Snapchat için yenilenmiş ve kullanıcı dostu bir profil tasarımı duyurdu. Şirket açıklamasında, bu yeni tasarımın amacının Snapchat’i iletişim, fotoğraf çekme ve eğlence gibi temel kullanım alanları etrafında yeniden yapılandırarak kullanıcı deneyimini basitleştirmek olduğunu belirtti.
Zirvede ayrıca, yapay zeka destekli bir dizi yeni Snapchat özelliği tanıtıldı. Bunlardan biri, kullanıcıların gelecekteki hallerine bir bakış sunan yapay zeka destekli Lens. Ek olarak, Snapchat+ aboneleri artık Snap Memories’lerine yapay zeka tarafından oluşturulan altyazılar ekleyebilecek.
Snapchat, yapay zeka alanındaki yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Platformun mevcut yapay zeka sohbet robotu My AI, artık Snap’leri analiz edebiliyor, karmaşık park işaretlerini yorumlayabiliyor, yabancı dillerdeki menüleri çevirebiliyor ve benzersiz bitkileri tanımlayabiliyor. My AI, bu geliştirmelerle kullanıcıların günlük yaşamlarında daha fazla pratik fayda sağlamayı amaçlıyor.
Ayrıca, Snapchat kullanıcıları için yaratıcı filtre seçenekleri de genişletiliyor. Yeni Lip Syncing Lens ile kullanıcılar, Sounds kütüphanesindeki binlerce şarkıya dudak senkronizasyonu yapabilecekler. Bunun yanı sıra, uygulama içi NYX Beauty Bestie Lens de üretken yapay zeka ile güçlendirilerek kullanıcılara sonsuz sayıda özel makyaj görünümü önerisi sunabilecek.
Son yapay zeka haberlerimizden Meta’nın Yeni Yapay Zeka İçerik Etiketleme Politikaları ilginizi çekebilir.
Bir yanıt yazın