Google, Yapay Zeka ile Sanal Kıyafet Deneme Deneyimini Sunuyor

Google, Yapay Zeka ile Sanal Kıyafet Deneme Deneyimini Sunuyor

yazar:

kategori:

Moda dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Google, yapay zeka destekli sanal deneme aracını geliştirerek artık elbise kategorisini de kapsamına aldı. Kullanıcılar, Maje, Boden, Sandro gibi popüler markaların binlerce elbisesini sanal olarak üzerlerinde deneyimleyebilecek ve alışveriş deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyabilecek.

Bu yenilikçi teknoloji sayesinde, alışveriş tutkunları artık fiziksel olarak mağazalara gitmeden veya kıyafetleri denemeden önce nasıl görüneceklerini görebilecekler. Google’ın yapay zeka algoritması, kullanıcının vücut tipine uygun olarak elbiseyi sanal ortamda gerçekçi bir şekilde sergileyecek ve böylece daha bilinçli bir satın alma kararı vermelerine yardımcı olacak.

Elbiselerin, Google’da en sık aranan giyim kategorileri arasında yer alması, şirketin sanal deneme aracını bu alana genişletmesinde önemli bir etken oldu. Adobe, Amazon ve Walmart gibi devlerin kendi sanal deneme teknolojilerini piyasaya sürmesi de Google’ı bu alanda daha hızlı hareket etmeye teşvik etti. Ancak Google, blog yazısında belirttiği üzere, elbiselerin karmaşık yapısı ve detayları nedeniyle bu teknolojiyi elbiselere uyarlamanın zorlu olduğunu kabul etti.

Google Alışveriş’in geçen yıl kullanıma sunduğu araç, üstler ve bluzlar için yüksek çözünürlüklü ve gerçekçi görüntüler oluşturmada başarılıydı. Bu teknoloji, gerçek insanların farklı pozisyonlardaki kıyafetlerinin nasıl durduğunu, katlandığını, kırıştığını ve gölgelendiğini taklit ediyordu. Ancak elbiselerin daha karmaşık yapısı, bu teknolojinin doğrudan uygulanmasını zorlaştırdı ve Google’ın yeni bir yaklaşım geliştirmesini gerektirdi.

Google, elbise gibi vücudun büyük bir kısmını örten ve farklı uzunluklarda gelen kıyafetlerin yarattığı zorlukların üstesinden gelmek için VTO-UNet Difüzyon Transformatörü (VTO-UDiT) adını verdiği yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem, kişinin görüntüsünü korurken elbiseyi dijital ortamda çıkarıp yerine başka bir elbise giydirmeyi hedefliyor.

Bu sayede hem elbisenin hem de onu giyen kişinin daha gerçekçi ve detaylı bir görüntüsü elde ediliyor. Sanal deneme teknolojisinin nihai amacı, her vücut tipine sahip müşterinin doğru bedeni bulma konusunda tahmin yürütme ihtiyacını ortadan kaldırmak ve alışveriş deneyimini kolaylaştırmaktır.

Yeni yapay zeka içeriklerimizden HyperWrite, Açık Kaynaklı Yapay Zeka Modeli Reflection 70B’yi Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir