Apple Intelligence’ın iOS 18.1 ile Sunduğu Yapay Zeka Özellikleri Neler

Apple Intelligence’ın iOS 18.1 ile Sunduğu Yapay Zeka Özellikleri Neler?

yazar:

kategori:

Teknoloji devi Apple, merakla beklenen iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 güncellemelerinin ilk herkese açık beta sürümlerini yayınladı. Kullanıcılar, Ekim 2024’te resmi çıkış yapması planlanan bu güncellemeleri şimdiden deneyimleme fırsatı buluyor. Özellikle, Apple’ın “Apple Intelligence” adını verdiği yeni yapay zeka teknolojisiyle güçlendirilen özellikler büyük heyecan yarattı.

Beta programına katılmak ve bu yenilikleri test etmek isteyen kullanıcılar, cihazlarının ayarlar bölümünden yazılım güncelleme sekmesine girerek “Genel Beta” seçeneğini etkinleştirebilirler. iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1’in beta sürümleri, Apple’ın yapay zeka alanındaki iddiasını gözler önüne seren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Apple Intelligence’ın sunduğu tüm özelliklere henüz erişilemiyor. Yine de, yazı araçları, geliştirilmiş Siri işlevleri, özetleme ve akıllı yanıtlar gibi öne çıkan bazı özellikler kullanıcıları şimdiden etkilemeyi başarıyor. Ancak, bu yapay zeka destekli yeniliklerden yararlanmak için belirli donanım gereksinimleri bulunuyor. Kullanıcıların iPhone 15 Pro, iPhone 16 veya M serisi bir Mac ya da iPad sahibi olmaları gerekiyor.

Özellikle metin düzenleme alanında fark yaratan yeni yazı araçları, kullanıcıların metinlerle etkileşime geçme biçimlerini yeniden tanımlıyor. Bu akıllı araçlar, e-posta yazarken, sosyal medya gönderileri oluştururken veya herhangi bir metin düzenleme işlemi gerçekleştirirken devreye giriyor. Yazım hatalarını düzeltmek, dilbilgisi kontrolü yapmak, metnin tonunu değiştirmek ve hatta özetler oluşturmak artık çok daha hızlı ve pratik hale geliyor.

Apple’ın sanal asistanı Siri, bu güncellemeyle baştan aşağı yenilendi. Sadece daha şık ve modern bir arayüze kavuşmakla kalmayan Siri, aynı zamanda işlevsel açıdan da büyük bir değişim geçirdi. Artık “Type to Siri” özelliği sayesinde Siri ile etkileşime geçmek için konuşmak zorunda değilsiniz, yazmanız yeterli. Ayrıca, Siri artık daha akıllı ve kullanıcı dostu. Kullanıcının ne demek istediğini daha iyi anlıyor, kelime hatalarını tolere edebiliyor ve önceki sorularla olan bağlamı koruyarak daha anlamlı cevaplar sunuyor.

Siri’nin yanı sıra Safari tarayıcısı ve Mail uygulaması da yapay zekanın sunduğu avantajlardan yararlanıyor. Safari, kullanıcıların uzun makaleleri hızlıca özetlemesini sağlayan yeni bir özellikle dikkat çekerken, “Kesintileri Azaltma Odak Modu” ile dikkat dağıtıcı unsurları en aza indiriyor. Mail uygulaması ise, gelen kutunuzdaki karmaşayı azaltmak için öncelikli mesajları tespit edip öne çıkarıyor ve hem Mail hem de Mesajlar uygulamasında akıllı yanıtlar sunarak zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor.

Yeni yapay zeka haberlerimizden Snapchat, Yapay Zeka Destekli Filtrelerle Daha Eğlenceli Hale Geliyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir