TikTok'un çatı şirketi ByteDance, yapay zeka alanına adım attı.

TikTok Yan Kuruluşu Metinleri Videoya Dönüştürebilen Yapay Zeka Aracı Yayınladı

yazar:

kategori:

ABD’de kısa videolarıyla popülerleşen ve tartışmalara yol açan TikTok’un çatı şirketi ByteDance, yapay zeka alanına adım attı. Şirketin geliştirdiği yeni yapay zeka aracı Jimeng AI ile metinleri hem görüntüye hem de videoya dönüştürmek mümkün hale geldi.

Reuters’ın haberine göre ByteDance’e ait Faceu Expertise tarafından geliştirilen Jimeng AI, 31 Temmuz’da Android kullanıcıları için kullanıma sunulduktan sonra 5 Ağustos’ta Apple App Store’da da yerini aldı. Şu an için yalnızca Çinli kullanıcıların erişimine açık olan uygulama, metinden görüntü ve video üretebilme özelliğiyle dikkat çekiyor.

Jimeng AI, kullanıcıların basit metin komutlarıyla uygulama içerisinde resim ve video oluşturmalarına olanak tanıyor. Uygulamanın web sitesinde yer alan örnekler, gerçekçi detaylara sahip, yüksek kaliteli ve etkileyici görseller ve videolar sunuyor. Ancak, oluşturulan video klipler henüz oldukça kısa, yalnızca birkaç saniyelik içerikler üretebiliyor.

Apple App Store’da ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, farklı abonelik seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar aylık 9,65 dolara veya yıllık 91,77 dolara abone olarak daha fazla özellikten faydalanabiliyor. Raporlara göre, abonelik planları kullanıcıların aylık yaklaşık 2.050 resim veya 168 video oluşturmasına imkan tanıyor.

Jimeng AI’ı rakiplerinden ayıran en önemli özellik, hem yapay zeka destekli video hem de görüntü oluşturabilme yeteneği sunmasıdır. Bu özellik, onu piyasadaki birçok rakibinin önüne taşıyor. Örneğin, ChatGPT ile bilinen OpenAI’ın geliştirdiği DALL-E 3 yalnızca metinden görüntü üretebiliyor.

OpenAI, Şubat ayında Sora adlı metinden videoya üretecini duyurmuş olsa da bu model henüz halka açık olarak kullanıma sunulmadı. Ancak OpenAI bu alanda yalnız değil. Stability AI, Runway ve Çin merkezli Kling AI gibi şirketler kendi üreteçlerini piyasaya sürdüler. Google gibi devler de video üreteçleri üzerinde çalıştıklarını duyurarak sektördeki rekabeti kızıştırdı.

Şirketler, film yapımı, video oyunu tasarımı ve içerik oluşturma gibi alanlarda büyük bir etkiye sahip olabilecek yeni nesil yapay zeka çözümlerinden biri olan video üretimini mükemmelleştirmek için yarışıyor.

Son yapay zeka gelişmelerinden Elon Musk’tan Yusuf Dikeç’e Yapay Zeka Videosu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir