Nvidia, tasarım hatalarının tespit edilmesi nedeniyle yeni nesil yapay zeka çiplerinin piyasaya sürülmesini ertelemek zorunda kaldı.

Nvidia’nın Yapay Zeka Alanındaki Tasarım Hatası Teknoloji Devlerini Etkiledi

yazar:

kategori:

Yapay zeka alanında lider konumda bulunan Nvidia, tasarım hatalarının tespit edilmesi nedeniyle yeni nesil yapay zeka çiplerinin piyasaya sürülmesini ertelemek zorunda kaldı. Bu gecikme, milyarlarca dolarlık çip alımı yapan Microsoft, Google ve Meta gibi büyük teknoloji şirketlerini olumsuz yönde etkileyebilir.

The Information’ın haberine göre, Nvidia’nın yapay zeka çiplerinde yaşanan tasarım hataları, şirketin planlarını sekteye uğrattı ve yeni çiplerin piyasaya sürülme tarihinin üç ila altı ay arasında ertelenmesine yol açabilir.

Bu gecikme, yapay zeka çiplerine büyük yatırımlar yapmış olan Meta, Alphabet ve Microsoft gibi dev müşterileri olumsuz etkileyebilir. Bu şirketler, Nvidia’dan on milyarlarca dolarlık çip siparişi vermiş durumda.

Nvidia, Mart ayında, üretken yapay zeka uygulamalarını hızlandırmak amacıyla geliştirdiği önceki amiral gemisi Grace Hopper Superchip’in ardından Blackwell çip serisini piyasaya sürdü. Bir Nvidia sözcüsü, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Daha önce de belirttiğimiz gibi Hopper’a olan talep çok güçlü ve Blackwell’in geniş çaplı örneklemesi başladı. Üretim, yılın ikinci yarısında daha da artacak” dedi.

The Information’ın haberine göre, Nvidia bu hafta Microsoft ve başka bir büyük bulut hizmeti sağlayıcısını, Blackwell serisinin üretiminde yaşanan bir gecikme konusunda bilgilendirdi.

B200 çipleri, yapay zeka bulut altyapısının büyük bir kısmına güç sağlayan ve Nvidia’nın dünyanın en değerli şirketlerinden biri olmasına katkıda bulunan son derece popüler ve temin edilmesi zor H100 çiplerinin ardılı olarak geliştirildi.

Son yapay zeka gelişmelerinden Nvidia, Yapay Zeka Destekli Etkileşimli Dijital İnsan James’i Tanıttı ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir