Google, ChatGPT-4'e Rakip Olacak Yeni Yapay Zeka Modelini Duyurdu

Google, ChatGPT-4’e Rakip Olacak Yeni Yapay Zeka Modelini Duyurdu

yazar:

kategori:

Google, yapay zeka alanındaki iddiasını güçlendirmek için Gemini ailesini geliştirmeye devam ediyor. Şirket, üretken yapay zeka modeli Gemini 1.5’in yeni ve önemli güncellemelerle donatıldığını duyurdu. Peki, Gemini 1.5’in sunduğu bu yeni özellikler ve geliştirmeler neler? Tüm detayları haberimizde ele aldık.

Google, yapay zeka alanındaki inovasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. Birkaç ay önce kullanıcıların beğenisine sunduğu ve hız konusunda beklentileri aşan Gemini 1.5 Flash modelinin başarısını, daha da gelişmiş bir versiyonla taçlandırıyor.

Gemini 1.5 Flash-8B olarak adlandırılan bu yeni araç, önceki modelin sağlam temelini kullanarak çok fonksiyonlu uygulamalar ve özetleme görevlerinde üstün performans vadediyor. Google, Gemini 1.5 Flash-8B’nin karmaşık görevleri daha hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirebileceğini belirtiyor.

Gemini 1.5 Flash-8B, hız konusunda iddialı olduğunu daha şimdiden kanıtlıyor. Yapılan ilk testlerde, Chatbot Arena platformu üzerinden Google Gemma-2-9b ve Meta Llama-3-70b gibi güçlü rakipleriyle karşılaştırılan Gemini 1.5 Flash-8B, daha iyi performans göstermeyi başardı. Google, bu yeni modelin temel amacının çok daha hızlı sonuçlar üretmek olduğunu vurguluyor.

Google ayrıca, standart Gemini 1.5 Flash ve Gemini 1.5 Pro modellerini de kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Özellikle Chatbot Arena’dan gelen yorumlar ışığında, karmaşık kodlama işlemlerinde iyileştirmeler yapılan Gemini 1.5 Pro, platformun genel beceri sıralamasında beşinci sıraya yükseldi.

Chatbot Arena’nın güncel sıralamasına göre, üretken yapay zeka asistanları arasında zirve mücadelesi kıyasıya devam ediyor. Listede, ChatGPT-4o liderliği ele geçirirken, onu sırasıyla Gemini-1.5-Pro-Exp-0827, Grok-2-08-13, GPT-4o-2024-05-13 ve Gemini-1.5-Flash-Exp-0827 takip ediyor.

Google, yenilenen Gemini modellerini geliştiricilerin ve araştırmacıların kullanımına sundu. Google AI Studio ve Gemini API aracılığıyla bu modellere erişim sağlanabilirken, büyük ölçekli operasyonlar için Vertex AI platformu üzerinden ücretli bir hizmet olarak sunuluyor.

Son yapay zeka haberlerimizden Samsung TV’ler Artık 7 Yıl Boyunca Yapay Zeka İle Güncel Kalacak ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir