ChatGPT Haftalık 200 Milyon Kullanıcı İle Rekor Kırdı

ChatGPT Haftalık 200 Milyon Kullanıcı İle Rekor Kırdı

yazar:

kategori:

Yapay zeka alanında önemli bir oyuncu olan OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu ChatGPT, inanılmaz bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Açıklanan rakamlara göre ChatGPT’yi her hafta 200 milyondan fazla kişi aktif olarak kullanıyor. 2022 yılında kullanıma sunulan bu yapay zeka destekli program, kullanıcı sorularını yanıtlıyor, çeşitli konularda bilgi sağlıyor ve hızlı bir şekilde isteklere cevap veriyor. ChatGPT’nin hem ücretsiz hem de ücretli abonelik seçenekleri bulunuyor.

Yapay zeka dünyasının parlayan yıldızı ChatGPT, OpenAI’ın CEO’su Sam Altman’ı gururlandırmaya devam ediyor. Geçen yıl Kasım ayında haftalık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşan sohbet robotu, bu başarısını ikiye katlayarak inanılmaz bir büyüme kaydetti. Kullanıcı sayısını her geçen gün artıran ChatGPT, yapay zeka sohbet robotlarının ne kadar popüler hale geldiğinin de bir göstergesi.

OpenAI, ChatGPT’nin bu başarısını taçlandırmak için sürekli yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Son olarak tanıtılan ChatGPT-4 Turbo sürümü, daha hızlı işlem yeteneği ve daha kısa yanıt süreleriyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hem ücretsiz hem de ücretli sürümleri bulunan ChatGPT, kullanıcılarına pratik ve hızlı bir şekilde bilgiye ulaşma imkanı sunuyor. Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, ChatGPT gibi yenilikçi uygulamaların da hayatımızdaki yerini giderek artıracağı aşikar.

Yapay zeka sektörünün geleceğine büyük yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Son olarak medyada çıkan haberlere göre Apple ve Nvidia, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’ın değerini 100 milyar doların üzerine çıkaracak yeni bir yatırım planlıyor. Bu durum, ABD Yapay Zeka Güvenlik Enstitüsü verileriyle de desteklendiği üzere hızla büyüyen yapay zeka sektöründe daha fazla inovasyon ve yeni programların ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Son yapay zeka haberlerimizden iPhone’a iOS 18.1 Beta 3 İle Gelen Yapay Zeka Özellikleri ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir