Amazon'un Yapay Zeka Asistanı 4500 Yıllık İşi Otomatikleştirdi

Amazon’un Yapay Zeka Asistanı 4500 Yıllık İşi Otomatikleştirdi

yazar:

kategori:

Amazon’un en tepesindeki isim Andy Jassy, şirketin yazılım geliştirme süreçlerinde devrim yarattığını duyurdu. Amazon’un kendi geliştirdiği yapay zeka tabanlı yazılım asistanı Amazon Q, verimliliği inanılmaz boyutlarda artırarak adeta bir çığır açtı.

Yazılım dünyasında devrim yaratan bir gelişmeyi duyuran Amazon CEO’su Andy Jassy, şirketin yapay zeka destekli yazılım asistanı Amazon Q’nun getirilerini övdü. Jassy, Perşembe günü X.com’da yaptığı açıklamada, Amazon Q’nun yazılım ekiplerine 4.500 geliştirici-yılı gibi muazzam bir zaman kazandırdığını ve bu alanda Amazon’un yapay zeka çözümlerine olan ilgiyi katladığını belirtti.

Geleneksel olarak, temel yazılım güncellemeleri, geliştiriciler için hem zaman alıcı hem de monoton bir angarya olarak kabul ediliyordu. Jassy, bu tür görevlerin yeni özellik geliştirmenin heyecanını taşımadığını ve genellikle ertelendiğini veya isteksizce yapıldığını vurguladı.

Amazon Q’nun etkileyici gücünü gözler önüne seren bir örnek olarak Jassy, bir uygulamanın Java 17’ye yükseltilmesi sürecini gösterdi. Normalde 50 geliştirici-günü gibi uzun bir zaman gerektiren bu işlem, Amazon Q sayesinde sadece birkaç saate indirilebiliyor. Jassy, bu çarpıcı farkın 4.500 geliştirici-yılı gibi “çılgınca ama gerçek” bir iş tasarrufu anlamına geldiğini vurguladı. Bu başarıda, Amazon’un yapay zeka alanındaki atılımlarının önemli rol oynadığı aşikar.

Amazon’un kendi sistemlerinde de Amazon Q’nun gücünden faydalandığını belirten Jassy, son altı ayda üretim Java sistemlerinin yarısından fazlasının daha hızlı ve verimli bir şekilde modernize edildiğini açıkladı. Geliştiricilerin, otomatik kod incelemelerinin y’unu herhangi bir değişiklik yapmadan onaylayabildiğini belirten Jassy, bu durumun hem güvenliği artırdığını hem de altyapı maliyetlerini düşürdüğünü sözlerine ekledi.

Amazon Q’nun büyük ölçekli şirketlere yazılım süreçlerini optimize etme konusunda nasıl çığır açıcı bir çözüm sunduğunu vurgulayan Jassy, bu teknolojiyi “oyun değiştirici” olarak nitelendirdi. Temel yazılım bakım çalışmalarında sağladığı olağanüstü verimlilik artışına dikkat çeken Jassy, Amazon Q ekibinin, geliştiricilere daha da fazla avantaj sağlayacak yenilikler üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Son yapay zeka gelişmelerinden LG, Gelişmiş Yapay Zeka Dil Modeli EXAONE 3.0’ı Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir