YouTube, kullanıcıların yüzlerini veya seslerini taklit eden yapay zeka üretimi içeriklerin kaldırılmasını isteme hakkı tanıdı.

YouTube Yapay Zeka Üretimi İçeriklerin Kaldırılmasına İzin Verecek

yazar:

kategori:

YouTube, kullanıcıların yüzlerini veya seslerini taklit eden yapay zeka üretimi içeriklerin kaldırılmasını isteme hakkı tanıdı. Fakat, kaldırma talebinin gönderilmesi içeriğin otomatik olarak kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Sosyal medya platformu, şikayetleri değerlendirirken birden fazla faktörü göz önünde bulunduracağını belirtiyor.

Meta’nın da karşılaştığı gibi, yapay zeka üretimi içeriklerin artışı ve bunun platform üzerindeki etkileri, YouTube’u da etkiliyor. YouTube, kullanıcıların yüzlerini veya seslerini simüle eden yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri kaldırma talebinde bulunmalarına imkan tanıyan yeni bir politikayı sessizce hayata geçirdi. Bu değişiklik, YouTube’un gizlilik talepleri süreci dahilinde, bu tür içeriklerin kaldırılmasını isteme olanağı sağlıyor.

YouTube, içeriklerin gizlilik ihlali olarak kaldırılması için etkilenen kişilerin doğrudan başvuruda bulunmalarını talep ediyor. YouTube’un güncellenen “Yardım” sayfasına göre, etkilenen kişinin reşit olmaması, bilgisayar erişiminin bulunmaması, hayatta olmaması gibi durumlar dışında, taleplerin doğrudan ilgili kişiler tarafından yapılması gerekiyor.

Ancak, kaldırma talebinin gönderilmesi içeriğin kesinlikle kaldırılacağı anlamına gelmez. YouTube, her şikayeti kendi iç prosedürlerine göre, çeşitli faktörlere dayanarak değerlendireceğini ifade ediyor. Ayrıca, şirket, yapay zeka içeriğinin kamuya mal olmuş kişileri veya tanınmış şahsiyetleri içerip içermediğini ve bu kişilerin suç, şiddet eylemleri veya bir ürünü ya da siyasi adayı destekleme gibi “hassas davranışlar” sergileyip sergilemediğini de dikkate alacağını belirtiyor. Son yapay zeka haberlerimizden Google Yeni Açık Yapay Zeka Modeli Gemma 2’yi Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir