WhatsApp, kullanıcıların portre fotoğraflarını dönüştürebilecekleri yeni bir yapay zeka özelliğini tanıtıyor.

WhatsApp Yeni Yapay Zeka Destekli Fotoğraf Özelliğini Duyurdu

yazar:

kategori:

WhatsApp, kullanıcıların portre fotoğraflarını dönüştürebilecekleri yeni bir yapay zeka özelliğini tanıtıyor. Şirket, bu kez kullanıcıların portrelerini ilginç ve çeşitli şekillere sokacak bir özelliğe odaklanıyor.

“Meta AI” altyapısını kullanacak olan yeni WhatsApp fotoğraf özelliği, WABetaInfo’nun keşfettiği bilgilere göre yakında kullanıma sunulacak. Bu özellikle kullanıcılar, yükledikleri portre fotoğraflarını yapay zeka yardımıyla bir pilot, asker, prenses veya uzaylı gibi farklı figürlere dönüştürebilecekler. WhatsApp, daha önce grup sohbetleri için geliştirdiği ve küresel olarak yayınladığı “etkinlik” özelliğiyle de adından söz ettirmişti. Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp gruplarında etkinlikler düzenlemelerini kolaylaştırıyor ve şimdi geniş çapta kullanılabiliyor.

Yeni özellik, grup içi etkinliklerin organizasyonunu ve duyurulmasını basitleştiriyor. Ayrıca, WABetaInfo’nun son bulgularına göre, WhatsApp yakında medya yüklemelerini bildirim olarak göstermeye ve anlık video mesajlarına hızlı yanıt verme özelliğini sunmaya başlayacak. Bu özellik için, gelen mesajların yanına video çekimi yapmak için kullanılacak küçük bir kamera ikonu eklenecek.

WhatsApp, daha önceden kullanıcıların “HD” kalitesinde fotoğraf ve video göndermelerine olanak tanıyan bir güncelleme yapmıştı. Uzun süredir uygulama içinde HD kalitede medya gönderimi mümkün olmasına rağmen, her seferinde gönderme ekranından HD seçeneğinin manuel olarak ayarlanması gerekiyordu. Bu durum, bugünden itibaren değişiyor. Artık uygulama, HD fotoğraf ve video gönderme kalitesini varsayılan olarak ayarlamaya izin veriyor. HD kaliteyi varsayılan olarak belirlemek için, ayarlar menüsündeki Depolama ve veriler bölümünden ‘Medya Kalitesi’ seçeneğini kullanmak yeterli olacak. Son paylaştığımız yapay zeka içeriklerimizden Runway Gen-3 Alpha OpenAI Sora’ya Rakip Olarak Piyasaya Sürüldü haberimiz ilgini çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir