Apple, yapay zeka destekli Siri’nin gelişim yol haritasını belirledi.

Siri’nin Yeni Yapay Zeka Güncellemesi İçin Geri Sayım Başladı

yazar:

kategori:

Apple, yapay zeka destekli Siri’nin gelişim yol haritasını belirledi. 2025’te kademeli olarak yayınlanacak olan güncelleme, hangi yenilikleri getirecek?

Apple, iOS 18’in lansmanıyla birlikte Apple Intelligence özelliği altında Siri’yi yenilemeye yönelik kararını duyurdu. WWDC 2024’te tanıtılan yeni Siri, ChatGPT entegrasyonu da dahil olmak üzere bir dizi geliştirme alacak. Resmi dağıtım henüz başlamamış olsa da, Siri’nin güncellenmesine yönelik yol haritası açığa çıktı.

ABD’den gelen yeni raporlara göre, Siri için öngörülen yol haritası açıklandı. Arayüz ve entegrasyon güncellemeleri, bu sonbaharda iOS 18 güncellemesiyle kullanıcılara sunulacak. Ancak, güncellemenin asıl kısmının 2025 yılına kadar uzanması bekleniyor.

Planlara göre, ilk beta sürümü Ocak ayında geliştiriciler için yayınlanacak. Siri’nin beta versiyonu, kullanıcıların iPhone veya iPad’lerinde yeni özellikleri denemelerine imkan tanıyacak. Bu, kullanıcıların Siri’ye fotoğraf düzenlemesi yapmasını ya da uygulama içinden paylaşım yapmasını talep edebilecekleri anlamına geliyor.

Ayrıca Siri, komutlar arasında “farkındalık” kazanarak, ekranda gösterilen nesneleri tanıyabilecek. Böylece yapay zeka destekli asistan, uygulama veya içeriğe bağlı olarak kullanıcıların ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilecek.

Yeni özelliklerin tam olarak kullanıma sunulacağı tarih, 2025 yılının ilkbaharında yayınlanacak olan iOS 18.4 güncellemesi olacak. Bu, 2012’de piyasaya sürülen Siri için gerçekleşecek ilk büyük güncelleme olacak.

Apple’ın sesli ve yazılı asistanını geliştirmesi uzun zamandır beklenen bir adımdı. ChatGPT ve Gemini gibi modellerin her gün yeni yetenekler kazandığı düşünüldüğünde, Apple Intelligence’dan beklentiler oldukça yüksek. Gündemdeki yeni yapay zeka haberlerinden Apple M5 Çipleri Mac ve Yapay Zeka Sunucuları İçin Güç Kaynağı Olacak yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir