Microsoft, klavyelerinde son 30 yılın en büyük değişimini duyurdu. Yeni klavyelerde bir yapay zeka tuşu yer alacak.

Microsoft Klavyelerine Yapay Zeka Ekleyerek Büyük Bir Dönüşüm Gerçekleştiriyor

yazar:

kategori:

Microsoft, klavyelerinde son 30 yılın en büyük değişimini duyurdu. Yeni klavyelerde bir yapay zeka tuşu yer alacak.

Bu tuş, yeni Windows 11 PC’lerde Microsoft’un yapay zeka uygulaması Copilot’ı etkinleştirecek. Copilot’ın yapay zeka yeteneklerinin arkasında OpenAI bulunuyor ve Microsoft, bu öncü yapay zeka firmasının en büyük yatırımcısı. OpenAI ve Microsoft işbirliği sayesinde, Microsoft 365 ve Bing gibi uygulamalarda yapay zeka kullanılmaya başlandı. Diğer bir teknoloji devi olan Apple, birkaç yıl önce işletim sistemine Siri tuşunu eklemişti.

Copilot, arama motoru kullanımı, e-posta yazımı ve görsel oluşturma gibi görevlerde yardımcı olacak. Microsoft Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, Copilot tuşunun tanıtımını “dönüşüm anı” olarak nitelendirdi. Şirket, bu yenilikle kullanıcı deneyiminin “basitleşeceğini” ve “gelişeceğini” umuyor. Yeni klavyeler Şubat ayından itibaren piyasada olacak.

Microsoft, yeni Copilot tuşunun nasıl bir deneyim sunduğunu gelecek hafta Las Vegas’ta başlayacak CES fuarında sergilemeyi planlıyor. Copilot’un dikkat çeken özellikleri arasında toplantıları kaydedip özet çıkarmak ve sunum hazırlamak da bulunuyor.

Microsoft, Copilot’u sürekli ve güncel olarak kullanıma hazır bir yapay zeka olarak tanımlıyor. Goldman Sachs’ın Mart 2023’te yayımladığı rapora göre, üretici yapay zeka günümüzdeki işlerin dörtte birini gerçekleştirebilir.

Otomasyonun yalnızca ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde 300 milyon kişinin işini alabileceği öngörülüyor. Ancak bazı uzmanlar, yapay zekanın duygusal zeka veya yaratıcı düşünme gibi insana özgü yetenekler gerektiren işleri yapamayacağını vurguluyor.

Yeni derlediğimiz yapay zeka içeriklerimizden Apple Intelligence 2024 Yılında iPhone Satışlarını Yükseltebilir haberimizi okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir