Samsung telefonlarında uyumlu olan WhatsApp uygulaması, Galaxy AI desteği ile artık gerçek zamanlı dil çeviri özelliğine kavuşacak.

Galaxy AI WhatsApp Görüşmelerinde Anında Dil Çevirisi Sunacak

yazar:

kategori:

Samsung telefonlarında uyumlu olan WhatsApp uygulaması, Galaxy AI desteği ile artık gerçek zamanlı dil çeviri özelliğine kavuşacak.

Geçtiğimiz yıl sonlarında ilk defa duyurulan ve Samsung tarafından geliştirilen Galaxy AI yapay zeka hizmetleri, bu yıl Galaxy S24 serisiyle birlikte kullanıma sunuldu. 2025 yılı sonuna kadar ücretsiz olarak sunulan bu hizmetin içindeki gerçek zamanlı çeviri özelliği, WhatsApp uygulamasında da desteklenmeye başlanıyor. Bu yenilik, kullanıcıların WhatsApp üzerinden yabancı bir dilde yapılan konuşmaları anında kendi dillerine çevirmelerini sağlayacak. Samsung’un bu yeniliği ile iletişim alanında yeni bir çağ açılacak.

Samsung, Haziran ayında Galaxy AI ile ilgili bazı güncellemeleri duyurduğu zaman, önemli bir bilgiyi de paylaştı. Şirket, gerçek zamanlı çeviri özelliğinin yakın zamanda sadece yerel uygulamalarda değil, aynı zamanda üçüncü parti uygulamalarda da kullanılabileceğini açıkladı.

Bu uygulamaların hangileri olacağına dair belirsizlik devam ederken, sızdırılan bilgiler, pek çok kişinin tahmin ettiği gibi WhatsApp’ın da bu özellikten faydalanabileceğini ortaya koydu. WhatsApp için planlanan gerçek zamanlı çeviri desteği, Galaxy AI hizmetinin popülerliğini artıracağı ve Samsung’un Apple ile olan yapay zeka rekabetinde öne geçeceği yönünde işaretler veriyor.

Doğru tahminleriyle tanınan Ice Universe, Galaxy AI hizmetinin gerçek zamanlı çeviri özelliğinin ilk olarak WhatsApp’ta destekleneceğini bildirdi. Ancak, bu özelliğin WhatsApp’ta ne zaman aktif olacağına dair herhangi bir ayrıntı henüz paylaşılmadı. Özelliğin uygulamada nasıl işleyeceği de şu an için bilinmiyor.

Yeni WhatsApp özelliği sayesinde, kullanıcılar farklı dillerde konuşan kişilerle yaptıkları sesli sohbetlerde daha kolay iletişim kurabilecekler. Örneğin, bir iş toplantısı için Fransızca konuşan bir kişiyle WhatsApp üzerinden bir arama yaptığınızda, Galaxy AI’nin gerçek zamanlı çeviri özelliğini kullanarak konuşmayı anında Türkçeye çevirebileceksiniz. Bu beklenen özellik, kullanıcılar için büyük bir rahatlık sağlayacak.

Galaxy AI ile uyumlu Samsung cihazlarda, WhatsApp için gelecek olan bu yeni özellik, şirketin One UI 6.1.1 güncellemesi ile birlikte kullanıcılara sunulacak. Şirketin tahminlere göre, 10 Temmuz’da Paris’te düzenlenecek olan Galaxy Unpacked etkinliğinde, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 katlanabilir telefon modellerinin yanı sıra One UI 6.1.1 güncellemesini de tanıtması bekleniyor. Yapay zeka piyasasındaki önemli haberlerden Huawei ABD Yaptırımlarına Karşın Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir