Cloudflare AI yeni hamlesi, yasal ve yasadışı yollarla içerik çalan yapay zeka botlarının önüne geçebilir.

Cloudflare AI Destekli İçerik Hırsızlığına Karşı Önlem Alıyor

yazar:

kategori:

Cloudflare AI yeni hamlesi, yasal ve yasadışı yollarla içerik çalan yapay zeka botlarının önüne geçebilir.

Cloudflare, AI şirketlerinin botları tarafından müşterilerinin web sitelerinden içerik çalınmasını önlemek için yeni bir ücretsiz araç yayınladı. Bu bulut hizmeti sağlayıcısı, aracı tüm müşteri tabanına, ücretsiz plan kullananlar da dahil olmak üzere sunmaktadır. Şirket, “Bu özellik, yaygın içerik çalan botları tespit ettikçe otomatik olarak güncellenecek” ifadesini kullandı.

Cloudflare’ın duyuru blogunda, müşterilerinin içerik çalan botlara karşı nasıl tepki gösterdiğiyle ilgili veriler de paylaşıldı. Şirketin verilerine göre, müşterilerin %85,2’si, kendilerini doğru tanıtan AI botlarını dahi sitelerine erişimden engellemeyi tercih ediyor.

Cloudflare, geçtiğimiz yılın en aktif botlarını da sıraladı. Bytedance’e ait olan Bytespider botu, Cloudflare’ın kontrolündeki sitelerin %40’ına erişim denemesinde bulunurken, OpenAI’nın GPTBot’u ise %35’lik bir erişim denemesi yaptı. Bu botlar, Cloudflare ağında en çok istek gönderen dört AI botundan ikisini oluşturuyor; diğer ikisi Amazonbot ve ClaudeBot.

AI botlarını içerikten tamamen ve sürekli olarak engellemek zor olabilir. Modelleri daha hızlı geliştirme yarışı, bazı şirketlerin içerik hırsızlığını engelleme kurallarını ihlal etmesine veya aşmasına neden oldu. Perplexity AI, yakın zamanda izinsiz olarak web sitelerinden içerik kazıdığı için eleştirildi. Ancak, Cloudflare gibi büyük bir arka plan hizmet sağlayıcısının bu tür eylemleri ciddiye alıp engellemeye çalışması, olumlu sonuçlar doğurabilir.

Şirket, “Bazı AI şirketlerinin içerik erişimi için kuralları aşmaya devam edeceğinden endişe ediyoruz” dedi. “İçerik üreticilerinin gelişebileceği ve içeriklerinin hangi modellerde kullanılacağını tam olarak kontrol edebilecekleri bir internet ortamını korumak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. AI Tarayıcılar kuralımıza daha fazla bot engellemesi ekleyeceğiz ve makine öğrenme modellerimizi iyileştireceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Son yapay zeka paylaşımlarımızdan Galaxy AI WhatsApp Görüşmelerinde Anında Dil Çevirisi Sunacak haberimiz ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir