Amazon, Microsoft ve Tencent, ChinaJoy Expo’da kullanıcıların oyun geliştirmelerine yardımcı olacak yapay zeka araçlarını duyurdu.

Amazon, Microsoft ve Tencent Oyun Geliştirme İçin Kullanılacak Yapay Zeka Araçlarını Tanıttı

yazar:

kategori:

Amazon, Microsoft ve Tencent, ChinaJoy Expo’da kullanıcıların oyun geliştirmelerine yardımcı olacak yapay zeka araçlarını duyurdu.

Yapay zekanın, video oyunlarının geleceğinde beklenenden daha önemli bir rol alabileceği düşünülüyor. Amazon, Microsoft ve Tencent gibi şirketler, geliştiricilere destek olmak için tasarladıkları yenilikçi yapay zeka araçlarını tanıttılar. Bu durum, yapay zekanın oyun geliştirme süreçlerindeki etkisinin giderek artacağını gösteriyor.

Teknoloji devlerinin geliştirdiği yapay zeka araçları, Çin’in en büyük etkinliklerinden biri olan ve Şangay’da düzenlenen ChinaJoy Expo’da en çok ilgi çeken konular arasındaydı. Ayrıca, oyun geliştirme sektöründe yapay zeka araçları sunan şirketler sadece bu üç büyük firma ile sınırlı değildi, diğer firmalar da kendi ürünlerini tanıttılar.

Tencent, bir dizi çeşitli yapay zeka aracını tanıttı. Şirket, üretken yapay zekaları kullanarak oyun geliştirme sürecinin “tüm yaşam döngüsünü” kapsayan araçlar sunduğunu ifade ediyor. Microsoft Azure, OpenAI hizmetinin Çinli oyun firması Perfect World tarafından NPC’ler için kullanıldığını ve ayrıca diğer oyun şirketlerine de hizmet sunduğunu belirtiyor. Amazon ise AWS bulut hesaplama platformunu ve Amazon Bedrock’ı oyun şirketlerinin kullanımına sunduğunu vurguluyor.

Oyun sektöründe, üretken yapay zeka teknolojilerinin kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Görsel oluşturma, nesne tanıma ve diyalog geliştirme gibi alanlarda üretken yapay zeka teknolojileri giderek daha fazla tercih ediliyor. Google DeepMind’ın Genie yapay zeka modeli, fotoğraflardan oyun oluştururken, NVIDIA CEO’su Jensen Huang, tamamen yapay zeka ile oluşturulmuş oyunların çok da uzakta olmadığını belirtmişti.

Yeni yapay zeka paylaşımlarımızdan Yapay Zeka Sektörünün Devi OpenAI 5 Milyar Dolar İle İflasın Eşiğinde ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir