YouTube, dünyanın en çok tercih edilen video platformu olarak konumunu korurken, müzisyenlerin yapay zeka klonlarına karşı mücadele etmeye hazırlanıyor.

YouTube Yapay Zeka ile Oluşturulan Müzisyen Klonlarına Karşı Önlemler Alıyor

yazar:

kategori:

YouTube, dünyanın en çok tercih edilen video platformu olarak konumunu korurken, müzisyenlerin yapay zeka klonlarına karşı mücadele etmeye hazırlanıyor.

Bugünkü duyuruya göre YouTube, müzik sanatçılarının özgün şarkı söyleme ve rap yapma seslerini taklit eden yapay zeka tabanlı içerikleri engellemeye yönelik adımlar atacak. Platform, yakın zamanda müzik şirketlerine bu tür içerikleri kaldırma imkanı sağlayacak bir araç sunmayı planlıyor. Ayrıca, içerik üreticilerinin de gelecek yıldan itibaren yapay zeka ile üretilen içerikleri etiketlemeleri zorunlu hale gelecek. Yapay zeka sistemleriyle üretilen sahte veya taklit içeriklerin yol açabileceği zararları önlemek isteyen YouTube, bu tür içeriklerin doğru şekilde etiketlenmemesi durumunda içeriği kaldırma ve gelir elde etmeyi durdurma gibi yaptırımlar uygulayacak.

YouTube’un kullanıcı deneyimini geliştirmek için attığı adımlar bunlarla sınırlı değil. İzleyiciler, yakında videolara not ekleyebilecekleri yeni bir özellikten faydalanabilecekler. Şu anda ABD’de test aşamasında olan ve X’in “Topluluk Notları”na benzer bir yapı kuran bu özellikle, kullanıcılar videolara ek bilgiler ekleyebilecek veya hataları düzeltebilecekler. YouTube’un yeni “Notlar” özelliği hakkında şu bilgiler veriliyor:

“Videoların daha doğru ve açıklayıcı olmasına katkıda bulunmak amacıyla, eksik veya yanlış bilgiler içeren videolara notlar ekleyebilirsiniz. Gönderdiğiniz notlar diğer kullanıcılar tarafından incelenip değerlendirilecek. Eğer notunuz geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından faydalı bulunursa, videonun altında yayınlanabilir.”

Ek olarak, YouTube Android uygulamasını kullanan bazı kişiler şimdiden Google Lens altyapısını kullanarak görsel arama yapabiliyorlar. Google bu işlev için arama çubuğuna bir “Lens düğmesi“ ekledi ve bu düğmeye basıldığında verilen görsel ile YouTube’da video araması yapılabiliyor.

Google ayrıca içerik üreticilerin kanallarını daha kolay paylaşabilmeleri için bir QR kod sistemi üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda, YouTube canlı yayın sohbetlerine hızlıca katılabilme imkanı sağlayacak bir özellik üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

YouTube, canlı sohbetlerdeki önemli noktaların özetlenmesi için yapay zekadan yararlanmayı planlıyor. Sınırlı bir kullanıcı grubu üzerinde test edilen başka bir özellik ise Shorts yorumlarını analiz edip özetleyerek, çok sayıda yanıt alan yorumların hızla anlaşılmasını sağlıyor. Bu özellik şu anda sadece İngilizce desteğiyle sınırlı olup, diğer dillere ne zaman genişletileceği veya genel kullanıma ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Ancak zaman kazandırması beklenen bu yeni altyapının şimdiden olumlu geri dönüşler aldığı belirtiliyor. Elon Musk Yapay Zeka Çalışmalarında Hız Kazandı yazımıza göz atmanızı öneririz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir