YouTube, kullanıcılar için bir dizi yeni ve kullanışlı özelliği deneme aşamasına aldı.

YouTube Yapay Zeka ile Güçlendirilecek Yeni Özelliklerini Tanıttı

yazar:

kategori:

YouTube, kullanıcılar için bir dizi yeni ve kullanışlı özelliği deneme aşamasına aldı. Bu özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz netleşmese de, yapay zeka destekli canlı sohbet özetleme ve Google Lens entegrasyonu gibi birçok yenilik söz konusu.

Reklam engelleyicilere karşı attığı adımlarla son dönemde sıkça konuşulan YouTube, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik geliştirmelerine de devam ediyor. Şirketin test aşamasında olduğu yeni özellikler şimdi gün yüzüne çıktı.

YouTube, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına hitap edecek birçok yeni özelliği test ediyor. Bu özellikler arasında, yapay zeka ile sohbet özetleri oluşturabilme gibi heyecan verici yenilikler de bulunuyor. Hadi, bu yeniliklere yakından bakalım.

Yapay zekanın dünyayı etkisi altına aldığını hepimiz biliyoruz ve YouTube’un ana şirketi Google, bu alanda liderlerden biri. Şirket, bu teknolojiyi sohbet özelliklerine dahil etmeyi planlıyor. Test sürecinde olan bir özellik, yapay zekanın canlı yayın sohbetlerinden özetler çıkarmasını mümkün kılıyor. Bildiğimiz üzere, canlı yayın sohbetleri oldukça karışık olabiliyor. Yapay zeka burada devreye girerek, sonsuz mesaj akışını durduracak ve sizin için önemli noktaları özetleyecek.

Bir diğer yenilik ise, Google’ın popüler fotoğraf arama servisi Lens ile ilgili. YouTube, arama çubuğuna Google Lens’i entegre etmeyi planlıyor, böylece daha kapsamlı bir arama deneyimi yaşayabileceksiniz. Hatta gerçek dünyadaki bir nesnenin fotoğrafını çekip, o nesne hakkında YouTube videolarını bulabileceğiniz söyleniyor.

Ayrıca YouTube, kanallara doğrudan erişim sağlayacak QR kodlar üzerinde de çalışmalar yapıyor. Bu sayede, linklerle uğraşmak yerine QR kodlar aracılığıyla hızlıca kanallara ulaşabileceksiniz. Shorts için de bir yenilik var; şirket, TikTok benzeri bir özellikle kullanıcıların kendi özel efektlerini yaratıp videolarında kullanmalarına olanak tanıyacak.

Yukarıda bahsedilen tüm özellikler şu anda sınırlı sayıda kullanıcı ile test ediliyor. Ne zaman genel kullanıma açılacakları henüz kesin değil. Deneysel oldukları için, tüm özelliklerin son kullanıcıya ulaşmayabileceği ihtimali de bulunuyor. Ancak, eğer tümü kullanıma sunulursa, farklı kullanıcı tiplerinin bu özelliklerden faydalanacağı şüphesiz. Sıcak yapay zeka gelişmelerinden Yapay Zeka ile Akıllı Ulaşım ve Trafik Kazalarında Azalma Bekleniyor yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir