YouTube, “Dream Screen” adını verdiği ve yapay zeka tabanlı yeni bir özelliği, seçilmiş bir grup içerik üreticisiyle test etmeye başladı.

YouTube Yapay Zeka Destekli “Dream Screen” Özelliğinin Denemelerine Başlıyor

yazar:

kategori:

YouTube, “Dream Screen” adını verdiği ve yapay zeka tabanlı yeni bir özelliği, seçilmiş bir grup içerik üreticisiyle test etmeye başladı. Bu yenilikçi özellik, içerik üreticilerine ne gibi avantajlar sağlıyor?

Gelişen yapay zeka teknolojileri, artık sadece görselleri değil, aynı zamanda sesleri, şarkıları ve videoları da üretme kapasitesine sahip. YouTube, bu ilerlemelerden geri kalmamak adına, içerik üreticilerinin hayatını kolaylaştıracak yeni bir yapay zeka aracını devreye alıyor.

YouTube’un “Dream Screen” adını taşıyan bu yeni aracı, belirli ülkelerdeki seçkin bir içerik üretici grubuyla denenmekte. Bu araç, içerik üreticilerine, YouTube Shorts videoları için yeşil ekran efektiyle arka plan resimleri ve videolar oluşturma imkanı tanıyor. Bu işlem, tamamen yapay zeka destekli “metinden videoya” dönüşüm yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Örneğin, bir içerik üreticisi “Deniz kenarında, dalga sesleri eşliğinde batan güneşi izleyen yaşlı bir adam” tarzında bir açıklama yazdığında, Dream Screen bu senaryoyu bir YouTube Shorts videosuna çeviriyor. Daha sonra içerik üreticisi, bu videoya istediği sesi, müziği veya metni ekleyebiliyor.

Şu an için Dream Screen yalnızca İngilizce metinlerle uyumlu çalışmakta. Fakat, yakın zamanda farklı dillerde metin girişi yapabilme özelliği de eklenecek. YouTube, Dream Screen’in resmi çıkış tarihi hakkında bilgi vermemekle birlikte, bu özelliğin yıl içinde daha geniş bir yaratıcı kitlesine açılacağını ifade ediyor. AMD Nvidia’ya Rakip Olarak Yapay Zeka Çiplerini Çıkardı yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir