Yapay zeka öncüsü OpenAI, gerçek zamanlı arama ve veri analizi konusunda uzmanlaşmış Rockset şirketini bünyesine ekledi.

Yapay Zeka Devi OpenAI Rockset’i Bünyesine Kattı

yazar:

kategori:

Yapay zeka öncüsü OpenAI, gerçek zamanlı arama ve veri analizi konusunda uzmanlaşmış Rockset şirketini bünyesine ekledi. OpenAI’nin blogunda yer alan duyuruya göre, Rockset’in gelişmiş teknolojisi OpenAI’nin ürün altyapısını güçlendirecek. Rockset ekibi OpenAI ile birleşecek ve Rockset’in mevcut müşterileri kademeli olarak yeni platforma taşınacak. Peki, Rockset’in OpenAI için önemi nedir?

2016’da Facebook’un eski mühendisleri Venkat Venkataramani ve Tudor Bosman ile veri tabanı uzmanı Dhruba Borthakur tarafından kurulan Rockset, veri tabanları ve bulut depolama sistemlerinden otomatik olarak veri çeken ve bu verileri arama ve analiz için kullanılabilir hale getiren araçlar sunuyor. Rockset’in veri tabanı platformu, öneri sistemleri, lojistik izleme panelleri ve özellikle finans ve e-ticaret sektörlerindeki chatbotlar için güç kaynağı olmuştur.

OpenAI, Rockset’in teknolojisini entegre ederek müşterilerine kendi verilerini daha etkin kullanma ve gerçek zamanlı bilgiye ulaşma fırsatı sunmayı amaçlıyor. Bu entegrasyon, OpenAI’nin yapay zeka modellerinin bir şirketin spesifik verilerine dayalı olarak daha az hata yapmasını veya belirli iş ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlamasını sağlayabilir.

OpenAI’nin bu stratejik hamlesi, şirketin AI uygulamalarını daha da güçlendirme ve işlevsellik kazandırma planının bir parçasıdır. Bu gelişme, şirketin kurumsal satış ve teknoloji alanlarına yaptığı büyük yatırımların devamı niteliğindedir.

Daha önce Mayıs ayında PwC ile işbirliği yaparak diğer şirketlere OpenAI ürünlerinin satışını genişleten anlaşmayı imzalamıştı. Bir ay öncesinde de işletmelere yönelik özel model ayarlama ve danışmanlık hizmetlerini sunmaya başlamıştı. Bu girişimler, OpenAI’nin yıllık gelir beklentisinin bu yıl 3.4 milyar doları geçmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca, OpenAI’nin ChatGPT platformunun kurumsal sürümünün yaklaşık 600 bin kullanıcısı olduğu ve Fortune 500 şirketlerinin %93’ünün bu platformu tercih ettiği belirtiliyor. Son haberlerden Anthropic Claude 3.5 Sonnet Adlı Yeni Yapay Zeka Modelini Tanıttı yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir