Yapay Zeka Bulut Teknolojisi Türkiye'nin Dijital Dönüşümünü Hızlandıracak

Yapay Zeka Bulut Teknolojisi Türkiye’nin Dijital Dönüşümünü Hızlandıracak

yazar:

kategori:

Huawei Cloud Teknolojiden Sorumlu Başkanı Zhang Bruno, yapay zeka ve bulut teknolojisinin dünya genelinde dönüşümün henüz ilk aşamalarında olduğunu belirtti. Zhang, bu yeniliklerin Türkiye’nin dijital dönüşüm süreçlerini önemli ölçüde hızlandıracağını ifade etti.

Türkiye’nin Dijital Dönüşümü İçin Yapay Zeka Bulut Teknolojisi

Zhang Bruno, Huawei’nin yapay zeka büyük dil modeline ilişkin AR-GE çalışmalarına 2021 yılında başladığını hatırlatarak, bu çalışmaların işletmelerin karşılaştığı zorlukları ele almak ve verimliliklerini, üretkenliklerini ve genel kurumsal kalitelerini artırmak amacıyla yürütüldüğünü belirtti.

Zhang, Türkiye’nin yapay zeka yeteneklerinin geleceğinin umut verici olduğunu vurguladı. Hem kamu kurumlarının hem de özel sektörün yapay zekanın öneminin farkında olduklarını ve bu teknolojinin yaygınlaştırılmasına yönelik çeşitli girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Uluslararası Ürün Satışları İçin Yapay Zeka Desteği

Dünyada yapay zekanın bulut dönüşüm sürecinin henüz başlangıç aşamasında olduğuna dikkat çeken Zhang, “Yapay zeka bulut teknolojisi, Türkiye’nin dijital dönüşüm süreçlerini önemli ölçüde hızlandıracak. Bu sayede şirketler, ürün satışlarını birden fazla dilde farklı ülkelere yaparak, bu teknolojiden yararlanabilecek.” dedi.

Yapay Zeka Bulut Teknolojisi Türkiye'nin Dijital Dönüşümünü Hızlandıracak
Yapay Zeka Bulut Teknolojisi Türkiye’nin Dijital Dönüşümünü Hızlandıracak

Huawei’nin Türkiye’deki AR-GE Merkezi

Huawei’nin Türkiye’deki AR-GE merkezine de değinen Zhang, “Bulut geliştirici olarak çalışan 200’den fazla Türk mühendisimiz ile 100’den fazla yerel servis mühendisinin içinde bulunduğu AR-GE merkezimizde müşterilerimize ve Türkiye’ye değer üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Huawei’nin bu vizyoner yaklaşımı, Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine hız kazandırarak, ülkenin teknolojik altyapısının güçlenmesine önemli katkılar sağlayacak. Yapay zeka ve bulut teknolojisinin entegrasyonu, Türkiye’yi küresel dijital ekonomide daha rekabetçi bir konuma taşıyacak.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir