Microsoft, yapay zeka alanında elde ettiği büyük başarıyı daha da ileriye taşıyor ve Windows 11’e yeni bir özellik ekliyor.

Windows 11 Yapay Zeka Destekli Profil Fotoğrafı Düzenlemesini Sunuyor

yazar:

kategori:

Microsoft, yapay zeka alanında elde ettiği büyük başarıyı daha da ileriye taşıyor ve Windows 11’e yeni bir özellik ekliyor ki bu, kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi görünüyor.

Microsoft, OpenAI ile işbirliği yaparak elde ettiği güçlü yapay zeka kabiliyetlerini, ürün yelpazesine dahil etmeye devam ediyor.

Şirket, Windows 11 için geliştirdiği yeni bir özelliği duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde, Windows 11 kullanıcıları, işletim sisteminin içine entegre edilen özel bir uygulama aracılığıyla profil resimlerini yapay zeka yardımıyla düzenleyebilecek ya da yeni profil resimleri yaratabilecek.

Son Windows 11 Canary derlemesi olan 26231’de yer alan bir eklenti, bu yeni yeteneğe erişim sağlıyor. Derleme 26231 ile gelen işletim sistemi güncellemesi, yapay zeka destekli efektler barındıran yeni bir profil resmi düzenleyicisini içeriyor.

Bu uygulama şu an resmi olarak kullanıma sunulmuş olmasa da, özel araçlar kullanılarak bilgisayarda mevcut olan uygulamanın çalıştırılması mümkün.

Yeni profil resmi düzenleyici, bilgisayarınızda bulunan mevcut bir fotoğrafı seçmenize ve var olan görselinizi silmenize imkan tanıyor. Ayrıca, arka plan bulanıklığı, portre aydınlatması ve yükseltme gibi yeni efektler uygulayarak profil resminizi özelleştirmenize olanak sağlıyor.

Eğer bilgisayarınızda en güncel Windows 11 Canary Channel sürümü yüklüyse ve yeni profil resmi düzenleyicisini test etmek istiyorsanız, ViVeTool uygulamasını kullanarak bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Son gelişmelerden olan Apple Yeni Yapay Zeka Apple Intelligence’ı Açıkladı yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir