İçeriden sızan yazışmalar, Elon Musk’ın yeni yapay zeka girişimi için gerekli olan parçaları, aslen Tesla için ayrılmış olan siparişlerden yönlendirdiğini ortaya koyuyor.

Tesla’nın Yapay Zeka Bileşenleri Elon Musk’ın Yeni Girişimine Aktarılıyor

yazar:

kategori:

İçeriden sızan yazışmalar, Elon Musk’ın yeni yapay zeka girişimi için gerekli olan parçaları, aslen Tesla için ayrılmış olan siparişlerden yönlendirdiğini ortaya koyuyor.

Elon Musk, şu anda yeni bir yapay zeka şirketi kurma sürecinde. xAI olarak adlandırılan bu yeni girişim, şimdiden milyarlarca dolarlık bir fon topladı. Şirketin, bu hamle ile yapay zeka sektörüne güçlü bir giriş yapması öngörülüyor. Ancak Musk’ın xAI için gerekli her şeyi yapmaya hazır olması, diğer şirketi Tesla’nın durumunu zayıflatabilir. Zira son raporlar, Amerikan otomobil üreticisinin, bu süreçte yapay zeka bileşenlerini xAI’ye kaybettiğini gösteriyor.

CNBC tarafından ele geçirilen iç yazışmalara göre, Elon Musk, X (Twitter) ve xAI için yapay zeka projelerine gerekli olan ekipmanları sağlamak adına, normal şartlarda Tesla’ya yönlendirilmesi beklenen ekipmanların büyük bir bölümünü bu şirketlere aktardı. Bu durum, otomobil üreticisinin tedarik zincirinde sorunlar yaşamasına neden oldu. Bildiğiniz üzere, yapay zeka teknolojilerine olan talep şu sıralar oldukça yüksek. Özellikle GPU gibi kritik parçalara erişim, daha önce hiç olmadığı kadar zor bir hale geldi. Musk’ın, Tesla için önceden verdiği siparişleri şimdi yeni yapay zeka girişimlerine yönlendirmesi de bu durumu göz önünde bulunduruyor olabilir.

Yine de bu durumun açığa çıkması, Musk için bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Zira Tesla yatırımcılarının bu gelişmeden memnun olmayacakları aşikar. Yapay zeka teknolojileri, şirketin uzun vadeli planlarında kritik bir rol oynuyor. Otonom sürüş gibi özelliklerin geliştirilmesi de bu teknolojilere bağlı. Bu bağlamda, Elon Musk’ın şirketin yapay zeka kapasitesini azaltması, muhtemelen eleştiri toplayacaktır. Son yazılarımızdan Bitkiler Tarım Sektöründe Yapay Zeka İle Korunuyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir