Samsung, yapay zeka çipi pazarında yerini sağlamlaştırmak için hizmet yapısını yeniden düzenledi.

Samsung’dan Çip Pazarında Devrim Yaratacak Hamle Geldi

yazar:

kategori:

Samsung, yapay zeka çipi pazarında yerini sağlamlaştırmak için hizmet yapısını yeniden düzenledi.

Dünya çapında önde gelen bellek yongası üreticisi ve dökümhane hizmetleri sunucusu olan şirket, yapay zeka çiplerini müşterilere daha etkin bir şekilde ulaştırmak için kapsamlı bir hizmet sunma kararı aldı.

Samsung, müşteri ilişkilerini merkezileştirerek tek bir iletişim kanalı oluşturacak ve bellek yongaları, dökümhane işlemleri, yonga paketleme ve yapay zeka çipleri bölümlerini bütünleştirecek.

Kaliforniya, San Jose’de düzenlenen bir konferansta konuşan Samsung döküm işleri başkanı Seung Choi, “Yapay zeka devrindeyiz ve gelişen üretken yapay zeka teknolojisi, teknoloji dünyasını temelden sarsıyor” ifadelerini kullandı.

Choi, Samsung’un yapay zeka destekli çiplerle donatılmış küresel çip pazarının 2028 yılına kadar 778 milyar dolarlık gelire ulaşmasını öngördüğünü de sözlerine ekledi.

Şirket ayrıca, çip performansını iyileştirmek ve enerji tüketimini düşürmek için geliştirilen yeni nesil bir çip mimarisi olan tüm geçit (GAA) teknolojisini tanıttığını duyurdu. Bu yenilikçi teknoloji sayesinde, yapay zeka uygulamalarına yönelik daha güçlü çipler üretilebilecek.

TSMC gibi rakipler de GAA teknolojisine yönelik çalışmalar yapıyor olsa da, Samsung bu teknolojiyi daha önceden kullanmaya başlamış durumda. Şirket, bu yılın ikinci yarısında geniş ölçekte 3 nanometrelik ikinci nesil çiplerin üretimine başlayacağını açıkladı.

Samsung’un bu stratejik hamlesiyle yapay zeka çipi pazarındaki lider konumunu pekiştirerek çip pazarındaki dengeyi büyük ölçüde değiştirmesi bekleniyor. Sağlık sektöründeki gelişmelerden olan Yapay Zeka Kalp Hastalıklarını Sadece Dört Dakikada Saptayabiliyor yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir