Oracle, Microsoft ve OpenAl, OpenAl’ın kapasitesini artırmak için Microsoft Azure AI platformunun Oracle Cloud Infrastructure (OCI) ile entegrasyonunu sağlayacak yeni bir iş birliği başlatıyor.

OpenAl, Microsoft ve Oracle’dan Yeni İş Birliği Geliyor

yazar:

kategori:

Oracle, Microsoft ve OpenAl, OpenAl’ın kapasitesini artırmak için Microsoft Azure AI platformunun Oracle Cloud Infrastructure (OCI) ile entegrasyonunu sağlayacak yeni bir iş birliği başlatıyor.

OpenAl, Microsoft Azure yapay zeka platformunu Oracle bulut altyapısı ile entegre ederek genişletiyor. ChatGPT gibi ayda 100 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren üretken yapay zeka çözümleri sunan yapay zeka araştırma ve geliştirme firması OpenAI’nin arkasındaki güçtür.

OpenAI CEO’su Sam Altman, “Microsoft ve Oracle ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. OCI, Azure platformumuzu genişletecek ve OpenAI’nin büyümesine olanak tanıyacak,” diye belirtti.

Oracle Yönetim Kurulu Başkanı ve CTO’su Larry Ellison ise, “Dünyanın en büyük dil modelini geliştirme yarışı devam ediyor ve bu, Oracle’ın Gen2 AI altyapısına olan talebi artırıyor,” dedi. “OpenAI gibi öncüler, dünyanın en hızlı ve maliyet-etkin AI altyapısı olduğu için OCI’yi tercih ediyorlar.”

OCI’nin öncü AI altyapısı, yapay zeka yeniliklerini ilerletiyor. OpenAI, yapay zeka yüklerini OCI AI altyapısında işleyen dünya genelindeki binlerce yenilikçiye katılıyor. Adept, Modal, MosaicML, NVIDIA, Reka, Suno, Together AI, Twelve Labs, xAI ve diğerleri gibi firmalar, yeni nesil yapay zeka modellerini eğitmek ve çıkarım yapmak için OCI Supercluster kullanıyorlar.

OCI’nin özel olarak tasarlanmış AI yetenekleri, yeni kurulan şirketlerin ve kuruluşların Oracle’ın dağıtık bulutunda modelleri daha hızlı ve güvenilir bir şekilde geliştirmelerine ve eğitmelerine imkan tanıyor.

Büyük dil modellerinin eğitimi için OCI Supercluster, ultra düşük gecikme süreli RDMA ağ kümesi ve çeşitli HPC depolama seçenekleri ile bağlanabilen 64k NVIDIA Blackwell GPU’ları veya GB200 Grace Blackwell Superchips’leri destekleyebilir. OCI Compute sanal makineleri ve OCI’nin özel donanım NVIDIA GPU örnekleri, üretken yapay zeka, bilgisayarla görme, doğal dil işleme, öneri sistemleri ve daha pek çok alanda uygulamaları destekleyebilir. Güncel gelişmelerden olan iOS 18 Telefon Görüşmelerinin Kaydedilip Metne Dönüştürülmesine İmkan Tanıyacak yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir