Metinden video üretme konusunda OpenAI’nin henüz piyasaya çıkarmadığı Sora aracına rakip olarak Runway ML, Gen-3 Alpha isimli yeni yapay zeka aracını tanıttı.

OpenAI’nin Sora’sına Meydan Okuyan Yeni Yapay Zeka Runway ML’den Gen-3 Alpha Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Metinden video üretme konusunda OpenAI’nin henüz piyasaya çıkarmadığı Sora aracına rakip olarak Runway ML, Gen-3 Alpha isimli yeni yapay zeka aracını tanıttı.

ABD merkezli yapay zeka şirketi Runway ML, daha önce Şubat 2023’te Gen-1 ve Haziran 2023’te Gen-2 modellerini piyasaya sürmüştü. Şimdi ise Luma AI’nin Dream Machine ve OpenAI’nin Sora’sına güçlü bir alternatif olması beklenen Gen-3 Alpha’yı duyurdu. İlk gösterilen örnekler, Gen-3 Alpha’nın oldukça gerçekçi videolar üretebildiğini gösteriyor.

Runway ML’ye göre Gen-3 Alpha, gerçek dünyadaki çeşitli senaryoları ve etkileşimleri yansıtabilecek ve simüle edebilecek yetenekte. 10 saniyelik videolar üretebilen bu aracın ne zaman piyasaya sürüleceği henüz açıklanmadı, ancak yapılan açıklamalara göre kamera hareketlerinden karakterlerin duygularına kadar oldukça detaylı video içerikleri oluşturulabilecek.

Gen-3 Alpha’nın gelişimi, resimden videoya, metinden videoya ve metinden resme dönüşüm modellerinin birleşik eğitimiyle mümkün olmuş. Bu entegrasyon sayesinde kullanıcılara neredeyse bir film yönetmeni kadar detaylı kontrol sağlanıyor ve daha hassas kamera hareketleri ile video akışları yaratma olanağı tanınıyor.

Önceki nesillere kıyasla, Gen-3 Alpha kullanıcılara zaman çizelgesi üzerinde daha fazla kontrol sunuyor ve detaylı bir hikaye anlatımı için jest, mimik ve duygularla donatılmış karakterler yaratma imkanı veriyor. Ayrıca, gelişmiş görsel moderasyon sistemleri ve C2PA doğruluk standartları gibi güvenlik özelliklerini de içeriyor.

Runway ML’in açıklamasına göre Gen-3 Alpha, araştırmacılar, mühendisler ve sanatçıların iş birliğiyle geliştirilmiş bir ürün. Bu çok disiplinli yaklaşım, hem sinematik hem de teknik açıdan güçlü bir yapay zeka aracının ortaya çıkmasını sağlamış. Ancak belirtmek gerekir ki, Gen-3 Alpha’nın piyasaya sürülme tarihi hala belirsiz. Yeni yapay zeka gelişmelerinden Xiaomi HyperOS Güncellemesiyle Yapay Zeka Özelliklerini Tanıtıyor yazımıza göz atabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir