Yapay zeka destekli video oluşturma alanında OpenAI Sora’ya yeni bir rakip olarak ortaya çıkan Dream Machine büyük ses getirdi.

OpenAI Sora’ya Ücretsiz Alternatif Dream Machine Duyuruldu

yazar:

kategori:

Yapay zeka destekli video oluşturma alanında OpenAI Sora’ya yeni bir rakip olarak ortaya çıkan Dream Machine büyük ses getirdi. Bu hizmeti şimdi ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Son aylarda metin-tabanlı video oluşturma oldukça popülerleşti, fakat OpenAI Sora gibi merakla beklenen servisler henüz piyasaya sürülmedi. Eğer beklemek istemiyorsanız, Dream Machine’i deneyebilirsiniz.

3D fotoğraf çekme uygulamasıyla tanınan Luma AI tarafından geliştirilen Dream Machine, Google hesabınız aracılığıyla ücretsiz kullanım imkanı sunuyor.

Site şu anda yoğun ilgi nedeniyle taleplerin sıraya konulduğunu belirtiyor. Metin işleme süresi 20 dakikayı bulsa da, sonuçlar oldukça başarılı.

Bekleme süresi uzun olsa da, ‘güneş gözlüklü bir köpeğin gece Las Vegas’ta araba sürerken yakın çekimi’ gibi spesifik istekler beklenildiği gibi karşılanıyor.

Dream Machine’in ücretsiz planında ayda 30 video üretimi sınırı var. Daha fazla üretime ihtiyacınız varsa, Standart plan ayda 29,99 dolara 120 video, Pro plan ayda 99,99 dolara 400 video ve Premier plan ise ayda 499,99 dolara 2.000 video üretim hakkı sunuyor.

Luma AI’nın hangi verilerle eğitildiği konusunda net bilgi olmaması, aracın kullanım alanlarını kişisel projeler ve GIF yaratımı ile sınırlayabilir.

Dream Machine’in web sitesinde belirtildiği üzere, metin ve hareket işleme konusunda bazı teknik sınırlamalar mevcut ve bu nedenle deneme-yanılma yöntemi gerektirebilir. Google Veo gibi diğer alternatiflerin uzun bekleme listeleri olduğunu düşünürsek, bu sınırlamalar göz ardı edilebilir.

Diğer yandan, OpenAI’nin Sora’sının güçlü modellerinin bu yıl sonuna kadar piyasaya çıkması bekleniyor ve Kling AI şu an sadece Çin’de erişilebilir durumda. Yeni yapay zeka gelişmelerinden olan GPT-4 Yapay Zeka Alanında Dönüm Noktası Olan Turing Testi’ni Geçti yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir