Nvidia'yı 4 Dolardan Alan Ünlü Yatırımcıdan Yapay Zeka Açıklaması

Nvidia’yı 4 Dolardan Alan Ünlü Yatırımcıdan Yapay Zeka Açıklaması

yazar:

kategori:

Ünlü yatırımcı Cathie Wood, Nvidia Corp.’u 4 dolardan almasının ardından yapay zeka alanındaki potansiyeli değerlendirdiğini belirtti.

Ünlü yatırımcı Cathie Wood, geçen yılki yükselişin ardından Ark Investment şirketinin Nvidia Corp. hisselerini azaltmasına rağmen, yapay zeka konusunda hala güçlü olduklarını vurguladı.

Wood, Perşembe günü Hong Kong’daki Greenwich Ekonomik Forumu’nda verdiği röportajda, şirketin daha uzmanlaşmış portföylerde ve amiral gemisi fonunda hala Nvidia’yı elinde tuttuğunu açıkladı. Wood, Nvidia’yı 2014 yılında, hisse başına düzeltilmiş bazda yaklaşık 4 dolardan aldığını ifade etti. Ark Innovation ETF fonu, hisse senedi fiyatı yaklaşık 400 dolara ulaşana kadar Nvidia’yı elinde tutmuştu. Geçen yıl şirketin yükselişinden önce büyük bir kısmını satmıştı.

Cathie Wood: Nvidia ve Yapay Zeka

Nvidia, yapay zeka patlamasının merkezinde yer alan bir çip üreticisi olarak ön plana çıkıyor. Şirket, ilk çeyrekteki satışlarının analist tahminlerini aşmasının ardından 24 Mayıs’tan bu yana hisse fiyatında %15’lik bir artış yaşadı. Hisse fiyatı, 2022 sonlarından bu yana neredeyse 8 kat artarak yaklaşık 1.224 dolara yükseldi ve piyasa değeri Apple Inc.’i geride bırakarak 3 trilyon dolara ulaştı.

Wood, “Nvidia’nın bu şekilde devam etmesi durumunda, bunun sebebinin diğer birçok şirkete de fayda sağlayacak olması olduğunu düşünüyoruz ve diğer şirketlerin potansiyelini değerlendirmeye başladık.” dedi.

Wood, yarı iletken endüstrisinin sona erdiğine inanmadığını ancak şirketlerin yapay zeka alanındaki stratejilerini değerlendirirken bir duraklama yaşadıklarını belirtti. Wood ayrıca, Ark’ın bu kazanç sezonunda yapay zekadan gelir elde etmeyi beklediği diğer bazı şirketlerin beklentileri karşılayamadığını ve bu durumun en dikkate değer örneğinin Salesforce Inc. olduğunu ekledi.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir