NVIDIA, DLSS teknolojisinin geleceği üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı ve yapay zeka kullanarak oyun içi dokuların ve nesnelerin oluşturulacağını duyurdu.

NVIDIA’nın Yapay Zekası Oyun İçi NPC’lerin Yaratılmasında Kullanılacak

yazar:

kategori:

NVIDIA, DLSS teknolojisinin geleceği üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı ve yapay zeka kullanarak oyun içi dokuların ve nesnelerin oluşturulacağını duyurdu. NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, bir konuşmasında DLSS teknolojisinin, yapay zeka yardımıyla oyun içi dokuları, karakterleri ve nesneleri yaratabileceğini ifade etti. Peki bu ne anlama geliyor?

Günümüzde DLSS, RTX GPU’larda bulunan tensor çekirdeklerini kullanarak oyun performansını iyileştiriyor ve kare hızlarını artırıyor. Ancak yeni nesil DLSS ile işler daha da ilgi çekici bir boyuta taşınıyor. Huang’a göre, DLSS gelecekte kendi başına doku ve nesneler üretebilecek. Şu an kare ölçeklendirme yaptığı gibi, oyun içi varlıkları yapay zeka ile baştan yaratabilecek. Bu durum, oyun performansının yanı sıra grafik kalitesinde de önemli bir ilerleme anlamına geliyor.

NVIDIA ayrıca yeni bir doku sıkıştırma teknolojisi geliştiriyor. Bu teknoloji, eğitilmiş yapay zeka sinir ağlarını kullanarak oyun içi dokuların kalitesini artırırken video belleği (VRAM) ihtiyacını mevcut seviyede tutacak. Geleneksel yöntemler 8x sıkıştırma oranına sahipken, NVIDIA’nın yeni teknolojisi bu oranı 16x’e kadar çıkarabiliyor. Bu sayede oyunlar daha iyi görünecek ve performans kaybı yaşanmayacak.

DLSS 3 ile NVIDIA, orijinal çerçeveler arasına ek çerçeveler yerleştirerek performansı artırıyordu. Yeni DLSS ise daha ileri giderek oyun içi varlıkları sıfırdan oluşturuyor. DLSS, oyun dünyasındaki varlıkların konumunu ve hangi varlıkların render edilmesi gerektiğini öğrendikten sonra, bu varlıkları bağımsız olarak yaratacak. Bir oyun oynadığınızı ve gördüğünüz her şeyin yapay zeka tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturulduğunu hayal edin.

Huang ayrıca DLSS’in sadece varlıkları değil, NPC’leri (Non-Player Characters – Oyuncu Olmayan Karakterler) de yaratabileceğini belirtti. Örneğin, bir oyunda altı karakter varsa ve bunlardan ikisi gerçek karakterlerse, diğer dört karakter tamamen yapay zeka tarafından yaratılacak. NVIDIA’nın ACE (Avatar Creation Engine) teknolojisi de bu süreçte devreye girerek NPC’lere benzersiz diyaloglar ve tepkiler vererek onları daha canlı hale getirecek. Dolayısıyla, oyunlar sadece görsel olarak değil, etkileşim açısından da devrim niteliğinde bir değişim yaşayacak.

NVIDIA gelecekte PC oyunlarının tamamının yapay zeka tarafından render edileceğini tahmin ediyor. Klasik 3D grafik renderleme yöntemleri yerlerini yapay zeka tabanlı yöntemlere bırakacak. Şu an için oyun içinde belirli varlıkların yapay zeka tarafından oluşturulması, NVIDIA’nın vizyonundaki bu geleceğe atılan ilk adım olarak kabul ediliyor. Apple AB’deki Yapay Zeka Gelişmelerini Erteliyor Olabilir yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir