Meta, Avrupa pazarına yönelik özel bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalıştığını açıkladı.

Meta Avrupa’ya Özgü Yapay Zeka Teknolojisini Geliştirme Sürecinde

yazar:

kategori:

Meta, Avrupa pazarına yönelik özel bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalıştığını açıkladı. Şirket, Instagram ve Facebook’taki herkese açık içerikler aracılığıyla dil modellerini eğitirken, mahremiyet konusunda hassas davranarak aile ve arkadaşlar arasında paylaşılan özel gönderileri dışarıda bırakacak.

Meta Platforms, Avrupa’nın dil, coğrafya ve kültürünü yansıtan özelleştirilmiş yapay zeka teknolojilerinin geliştirildiğini duyurdu. Avrupa Birliği’nde bulunan Instagram ve Facebook kullanıcılarının herkese açık içerikleri ile büyük dil modellerini eğitmeyi planlayan Meta, kullanıcıların mahremiyetini korumak amacıyla sadece aile ve arkadaşlarla paylaşılan özel gönderileri bu sürecin dışında tutacağını belirtti. Şirket, kullanıcılarına yapay zekanın veri toplama ve kullanım süreçleri hakkında bilgi verecek.

Yapay zeka teknolojisi Avrupa için dil, coğrafya ve kültürü yansıtan özel yapay zeka teknolojileri geliştirdiğini bildirdi. Meta, Avrupa Birliği’ndeki kullanıcıların Instagram ve Facebook’ta herkese açık olarak paylaştıkları içeriklerle büyük dil modellerini eğitecek.

Meta’nın politika yöneticisi, Eylül ayında Reuters ile yaptığı röportajda, şirketin yeni Meta yapay zeka asistanının bazı kısımlarını eğitmek için herkese açık Facebook ve Instagram gönderilerinden yararlandığını, fakat kullanıcıların mahremiyetini korumak adına yalnızca aile ve arkadaşlar arasında paylaşılan özel gönderileri dışarıda tuttuğunu ifade etti.

Şirket, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Avrupa ve Birleşik Krallık’taki Facebook ve Instagram kullanıcılarını, Meta’nın hizmetlerde paylaşılan herkese açık verileri yapay zekayı geliştirmek ve iyileştirmek amacıyla nasıl kullandığı konusunda bilgilendireceğini duyurdu. Gündemdeki haberlerden Google Chrome’da Beklenmedik Yapay Zeka Sürprizi yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir