Kadınların Güçlenmesi İçin Yapay Zeka Eğitimi

Kadınların Güçlenmesi İçin Yapay Zeka Eğitimi

yazar:

kategori:

Ankara Kalkınma Ajansı, kadınların yetenek kazanımını ve istihdamını artırmak amacıyla “Yapay Zeka Araçları Eğitimi” düzenliyor. Ücretsiz olarak sunulan bu eğitim programı, kadınların dijital dünyada güçlü bir konuma gelmelerini sağlamak için tasarlandı. Eğitim sayesinde katılımcılar, yapay zeka araçlarının kullanımından web sitesi hazırlamaya, yazılı, sesli ve görsel ürün geliştirmeden üç boyutlu model oluşturmaya kadar geniş bir yelpazede yetenekler kazanacaklar.

Bölgesel Kalkınmaya Destek

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, ajansın bölgesel kalkınmadan sorumlu bir kurum olduğunu belirterek, “İnsanların ve toplumun iyi olmasını sağlayacak her şey bizim çalışma alanımız. Bölgesel kalkınmayı destekleyecek bütün faaliyetler bizim hedeflerimiz içerisinde. Amacımız, Ankara’nın kalkınmasını hızlandırmak,” dedi. Dijitalleşme çağında yaşadıklarını vurgulayan Doğrukök, yapay zeka araçlarının kullanımının önemine değindi.

Kadınların Güçlenmesi İçin Yapay Zeka Eğitimi
Kadınların Güçlenmesi İçin Yapay Zeka Eğitimi

Kadınların Güçlenmesi Toplumun Güçlenmesi Demektir

Doğrukök, kadınların güçlenmesinin toplumun genelinde olumlu etkiler yaratacağını belirterek, “Bu araçlarla birlikte yaptığımız işi daha verimli hale getirebiliyoruz. Ankara Kalkınma Ajansı olarak kadınları desteklemek odağımızda. Kadınların güçlenmesi demek toplumun güçlenmesi demektir,” şeklinde konuştu.

Katılımcı Görüşleri

Bilgisayar Mühendisi Tuğba Öztürk, eğitimin kendisine çok şey kattığını ifade ederek, “Bu eğitime gelmeden nasıl bir eğitim olacak diye merak ediyordum. Birçok şey öğrendim ve eğitimler çok bilgilendiriciydi. Sonraki hayatımda kullanabileceğim çok değerli şeyler öğrendim,” dedi.

Fizik Mühendisi Gül Avşar ise yapay zekayı yakından tanımak için eğitime katıldığını belirtti ve “Teknolojideki bu ilerleyişi öğrenmek için geldim. Eğitimde gördüklerim beni şaşırttı. Yapay zeka ve kullanım alanlarının bize sağlayacağı faydaları öğrendim,” ifadelerini kullandı.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir