Teknoloji devi Honor, videoları manipüle edebilecek yeni yapay zeka teknolojisi DeepFake’in detaylarını paylaştı.

Honor Yeni DeepFake Yapay Zeka Teknolojilerini Duyurdu

yazar:

kategori:

Teknoloji devi Honor, videoları manipüle edebilecek yeni yapay zeka teknolojisi DeepFake’in detaylarını paylaştı.

Teknolojik ilerlemelerle birlikte, birçok marka kullanıcı deneyimini geliştirmek ve güvenliği sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanda öncü olan Honor, MWC Shanghai’da iki yeni yapay zeka teknolojisi Defocus Göz Koruma ve DeepFake Video Tespit’i tanıttı. Bu yenilikler, artan ekran kullanımının yol açtığı göz sağlığı sorunlarına çözüm sunmayı ve DeepFake ile ilişkili risklere karşı kullanıcıları korumayı amaçlıyor.

Bilgisayar ve telefon kullanımının artmasıyla birlikte göz yorgunluğu ve miyop vakaları da artış gösteriyor. Honor, bu probleme karşı Defocus Göz Koruma teknolojisini geliştirdi. Bu özellik, defokus gözlüklerinin sağladığı korumayı ekranlara uygulayarak, uzun süreli ekran kullanımının göz sağlığına olan zararlarını minimize etmeyi hedefliyor.

DeepFake teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte, sahte hesaplar aracılığıyla kimlik hırsızlığı, yanıltıcı kimlikler ve dolandırıcılık gibi tehlikeler de artıyor. Honor, bu tehditlere karşı önlem almak için adım attı.

Yeni özelliklerin tanıtımı yapılmış olsa da, bu teknolojilerin hangi cihazlarda ve ne zaman kullanılacağına dair belirsizlikler devam ediyor. Honor, bu yeni özelliklerin kullanılabilirliği hakkında yakın zamanda daha fazla bilgi vereceğini belirtti. Yeni yapay zeka gelişmelerinden Google ve YouTube İşbirliği ile Yapay Zeka Sohbet Platformu Geliştiriyor yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir