Apple, yapay zeka alanında önemli bir hamle yaparak, ChatGPT’yi iPhone, Mac ve iPad cihazlarıyla bütünleştirmek üzere OpenAI ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Apple’ın Yapay Zeka Hamlesi Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Apple, yapay zeka alanında önemli bir hamle yaparak, ChatGPT’yi iPhone, Mac ve iPad cihazlarıyla bütünleştirmek üzere OpenAI ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Şirketin Yazılım Mühendisliği Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Apple Intelligence platformunun gelişimiyle birlikte kullanıcıların çeşitli yapay zeka modellerinden seçim yapabileceklerini ifade etti.

Craig Federighi, Apple’ın, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için farklı yapay zeka modellerini sunma planlarını duyurdu. Federighi, gelecekte Google Gemini’nin de bu modeller arasında yer alabileceğini ima etti. “Kullanıcıların, belirli ihtiyaçlarına göre tercih edecekleri modeller olacağını öngörüyoruz. Belki yaratıcılık gerektiren yazı işleri için mükemmel bir model, ya da kod geliştirme için ideal bir model olabilir. Gelecekte belki de Google Gemini’yi görebiliriz. Şimdilik kesin bir duyuru yok, ancak planlarımız bu yönde ilerliyor.” şeklinde konuştu. Apple’ın ChatGPT ile işe başlaması, en iyiyi sunma arzusundan ileri geliyor.

Siri, GPT-4 modelini ücretsiz olarak kullanacak ve kullanıcıların hesap oluşturmasına gerek kalmayacak. Kullanıcı istekleri saklanmayacak ve IP adresleri gizli tutulacak. ChatGPT aboneleri, premium özelliklere ücretsiz erişebilecekler. Apple Intelligence’ın bu yeni özellikleri, iOS 18’in ilk beta sürümünde bulunmayacak. ABD’de yaz ayları boyunca test edilecekler. iOS 18’in Eylül ayında genel kullanıma sunulması planlanıyor.

Federighi, Apple Intelligence’ın evrimleşmesiyle, şirketin kullanıcılarına farklı yapay zeka modelleri arasından seçim yapma fırsatı sunmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Google Gemini’nin ileride bir alternatif olabileceğini dile getirdi. “Şu an için somut bir açıklamamız yok, fakat hedefimiz bu yönde.” dedi. Son yapay zeka gelişmelerinden AB Kullanıcı Verileri Meta’nın Yapay Zeka Gelişiminde Kullanılacak yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir