Yapay zeka girişimlerini duyurmasının ardından Apple, Microsoft’u geride bırakarak tekrar dünyanın en değerli şirketi pozisyonuna yükseldi.

Apple Yapay Zeka Atılımıyla Microsoft’u Geride Bıraktı ve En Değerli Şirket Oldu

yazar:

kategori:

Yapay zeka girişimlerini duyurmasının ardından Apple, Microsoft’u geride bırakarak tekrar dünyanın en değerli şirketi pozisyonuna yükseldi. Apple’ın piyasa değeri 3,31 trilyon dolar seviyesine ulaştı.

Bu haftanın başlarında Apple Intelligence adı verilen yeni yapay zeka teknolojisinin lansmanını yapan ve akıllı asistan Siri’yi ChatGPT sohbet robotu ile entegre etmek üzere OpenAI ile iş birliği yaptığını açıklayan Apple, bu stratejik hamlelerin olumlu sonuçlarını gördü.

Apple’ın Nasdaq’da işlem gören hisseleri, çarşamba günü TSİ 20.00’de yüzde 4’lük bir artışla 215,62 dolar seviyesine çıktı. Bu artışla birlikte şirketin toplam piyasa değeri 3,31 trilyon dolara ulaşarak Microsoft’un 3,27 trilyon dolarlık piyasa değerini geçti ve en değerli şirket unvanını yeniden kazandı.

Yılın başından itibaren Apple hisseleri yüzde 10, Microsoft hisseleri yüzde 16 ve Alphabet hisseleri yüzde 28 değer kazanırken, Nvidia hisseleri bu yıl yüzde 144 artış gösterdi ve şirketin piyasa değerini 3,06 trilyon dolara çıkardı.

Analistler, Apple’ın yapay zeka stratejisine iyimserlik ile yaklaşıyorlar. İlk başta temkinli bir tutum sergilemiş olsalar da, şimdi Apple’ın yeni yapay zeka özelliklerinin 1,5 milyar kullanıcısının büyük bir kısmını cihazlarını güncellemeye yönlendireceğine inanıyorlar.

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin yapay zekaya yönelik ölçülü tutumunu vurgulayarak, “Her zaman bunu düşünceli bir şekilde izlemekle ilgiliydi. Veri mahremiyeti ihlalleri riskini minimize edecek şekilde bu teknolojiyi uyguladık” dedi.

Cook, yapay zekanın potansiyel dezavantajlarını kabul etse de, bu teknolojinin Apple için asla masadan kalkmadığını belirtti. Son yapay zeka gelişmelerinden Windows 11 Yapay Zeka Destekli Profil Fotoğrafı Düzenlemesini Sunuyor yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir