Apple ve Meta, CEO’larının birbirleri hakkında yaptığı sert açıklamalara rağmen, yapay zeka konusunda iş birliği yapacakları söyleniyor.

Apple ve Meta Yapay Zeka Geliştirmek İçin Güçlerini Birleştiriyor

yazar:

kategori:

Uzun yıllardır uygulama mağazası politikaları ve diğer pek çok alanda rekabet içinde olan Apple ve Meta, CEO’larının birbirleri hakkında yaptığı sert açıklamalara rağmen, yapay zeka konusunda iş birliği yapacakları söyleniyor.

Apple ve Meta’nın, Meta AI yapay zeka modelinin iOS 18’de duyurulan Apple Intelligence platformuna entegrasyonunu kapsayan bir iş birliği üzerinde görüşmeler yaptıkları belirtiliyor. OpenAI ile yapılan iş birliğine benzer şekilde, Meta AI’nın telefonlara entegre edilmesi bekleniyor.

Apple Intelligence, desteklenen cihazlarda çoğu yapay zeka özelliğini cihaz içinde çalıştırırken, desteklemeyen özellikleri bulut tabanlı modellerle işletecek. Ancak Apple, farklı yapay zeka uygulamalarını cihazlarına entegre etmeye açık görünüyor.

Apple daha önce ChatGPT’nin cihazlarda bulunacak tek model olmayacağını ve çeşitli yapay zeka modelleri sunmayı hedeflediğini duyurmuştu. Wall Street Journal’a göre, Meta AI de olası iş birliği yapılacak şirketler arasında yer alabilir. Ayrıca Apple’ın Google Gemini, Perplexity, Anthropic gibi diğer firmalarla da görüşmelerde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Apple Intelligence, bu yılın sonlarına doğru iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia güncellemeleriyle birlikte piyasaya sürülecek. İlk etapta iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde İngilizce olarak sunulacak olan bu özellik, zamanla iPad ve Mac modellerine de gelecek. Ek diller ve bölgeler için destek ise zaman içinde kademeli olarak genişletilecek. Güncel haberlerden NVIDIA’nın Yapay Zekası Oyun İçi NPC’lerin Yaratılmasında Kullanılacak yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir