Anthropic, Claude 3.5 Sonnet adını verdiği, şimdiye dek geliştirilmiş en hızlı ve akıllı yapay zeka modelinin tanıtımını yaptı.

Anthropic Claude 3.5 Sonnet Adlı Yeni Nesil Yapay Zeka Modelini Piyasaya Sürdü

yazar:

kategori:

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapay zeka firması Anthropic, Claude 3.5 Sonnet adını verdiği, şimdiye dek geliştirilmiş en hızlı ve akıllı yapay zeka modelinin tanıtımını yaptı.

Anthropic, yeni nesil yapay zeka modeli Claude 3.5 Sonnet’i kamuoyuna duyurdu. Firmanın ifadelerine göre, Claude 3.5 Sonnet, zeka seviyesi açısından endüstri normlarını yeniden tanımlıyor ve önceki modellere kıyasla çok daha üstün bir performans sergiliyor.

Modelin özelliklerine bakıldığında, Claude 3.5 Sonnet, ince detayları algılama, mizah anlayışı ve karmaşık komutları işleme konusunda büyük gelişmeler göstermiş ve yüksek kalitede içerik üretiminde dikkate değer başarılar elde etmiş. Modelin ayrıca verilen talimatlar doğrultusunda bağımsız bir şekilde kodlama yapabilme kabiliyetine de sahip olduğu belirtiliyor.

Anthropic’in daha önceki modeli Claude 3 Opus ile kıyaslandığında, ‘Claude 3.5 Sonnet’in iki kat daha hızlı olduğu ifade ediliyor. Şirket, Claude 3.5 serisini genişleterek bu yılın sonuna doğru Claude 3.5 Haiku ve Claude 3.5 Opus modellerini de piyasaya çıkarmayı planladığını açıkladı.

OpenAI’nin eski çalışanları tarafından kurulan Anthropic, Amazon ve Google gibi dev şirketlerden ciddi destekler almaktadır ve geçtiğimiz yıl toplamda 7,3 milyar dolarlık beş ayrı finansman turuyla yatırım çekmiştir. Sıcak gelişmelerden OpenAI GPT-5 İle Devrim Yapacak yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir