YouTube, kullanıcıların videoların sıkça atlanan bölümlerini otomatik olarak geçmelerine imkan tanıyan yeni bir özelliği deniyor.

YouTube’a Yapay Zeka Desteği ile Video Girişlerini Atlama Özelliği Geliyor

yazar:

kategori:

YouTube, kullanıcıların videoların sıkça atlanan bölümlerini otomatik olarak geçmelerine imkan tanıyan yeni bir özelliği deniyor. Ancak bu yeni özellik şu an için Türkiye’den erişilebilir değil.

YouTube, dünyanın en büyük video platformu olarak, bir süredir kullanıcıların videoları ileri sarabilmeleri için dokunmatik bir özellik üzerinde çalışıyordu. Şimdi beta sürümüne kaydolan kullanıcılar, videonun başında sağ alt köşede beliren “İleri atla” butonunu görebilecekler. Bu buton, birkaç saniye göründükten sonra kayboluyor ve yalnızca 10 saniye ileri gitmek isteyenler için aktif oluyor.

YouTube’un belirttiğine göre, yapay zeka izleyicilerin ne kadar ileri sardığını analiz ederek videonun hangi bölümlerinin atlanacağına karar veriyor. Ancak, kullanıcıların izleme alışkanlıklarına göre bu atlamaların yapılıp yapılmayacağı konusunda bir bilgi verilmiyor. Bu özellik, Netflix’in videoların girişlerini atlayan butonuna benzer bir kullanıcı deneyimi sunabilir ve bu da kullanıcıların hoşuna gidebilir.

Bu özellik şu anda sadece ABD’de bulunan YouTube Android uygulamasında ve İngilizce videolar için mevcut. 1 Haziran’a kadar sürecek olan beta testini etkinleştirmek için YouTube Premium üyesi olmanız gerekiyor, fakat bu süre uzatılabilir. Sıcak yapay zeka gelişmelerinden Google Chrome Yapay Zeka Asistanı Gemini yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir