Yapay zeka becerilerine sahip çalışanlar, iş piyasasında daha rekabetçi bir konuma erişiyor ve bu da maaş beklentilerini yükseltiyor.

Yapay Zeka Maaşları Yükseltiyor

yazar:

kategori:

Yapay zeka becerilerine sahip çalışanlar, iş piyasasında daha rekabetçi bir konuma erişiyor ve bu da maaş beklentilerini yükseltiyor.

ChatGPT’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, yapay zekanın insan gücünü ne ölçüde etkileyebileceği konusundaki tartışmalar kesintisiz devam ediyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2023 İşlerin Geleceği Raporuna göre, şirketlerin %75’ten fazlası, önümüzdeki beş yıl içerisinde yapay zeka da dâhil olmak üzere yeni teknolojilere yatırım yapmayı planlıyor.

Plural Sight’ın yaptığı bir araştırmaya göre, kurumların %87’si önümüzdeki 12 ay içinde yapay zeka yatırımlarını artırmayı hedefliyor ve yöneticilerin %95’i, uygun yetkinliklere sahip çalışanlara sahip olmadıkları takdirde yapay zeka projelerinin başarısız olacağına inanıyor. Ancak bu durum, tüm çalışanların yerlerinin yapay zeka tarafından alınacağı anlamına gelmiyor. Asıl mesele, şirketlerin ve çalışanların yapay zekayı günlük iş rutinlerine nasıl dahil edecekleri üzerine yoğunlaşıyor. Kurumsal kaynakların yapay zekaya yönelmesi, bu alanda bilgi sahibi olmayan teknoloji çalışanlarını görece dezavantajlı bir konuma getiriyor.

Yapay zekanın yaygınlaşmasıyla birlikte, kendini geliştirmeyenler geride kalabilir. Ancak durum tamamen umutsuz değil. Eğer kariyerinizi şimdiden geleceğe hazırlamak istiyorsanız, yapay zeka alanında öncü olmak için hala zamanınız var. Plural Sight’ın raporuna göre, kuruluşların %25’i henüz yapay zeka teknolojisini benimseme konusunda acil bir plana sahip değil, çünkü gerekli yeteneklere sahip değiller veya mevcut araçlarından memnunlar.

Yapay zeka becerilerine sahip olduğunuzda, piyasadaki en yüksek maaşları sunan iş pozisyonları için iyi bir şansa sahip olacaksınız. Son raporlara göre, Meta yapay zeka araştırmacılarına yıllık 2 milyon dolara kadar ödeme yaparken, OpenAI yapay zeka yetenekleri için 10 milyon dolara kadar maaş teklif ediyor. Hatta Mark Zuckerberg, Google’ın DeepMind ekibindeki yapay zeka uzmanlarını kendi şirketine çekmek için bizzat iletişime geçiyor. Gündemdeki önemli haberlerden OpenAI Yapay Zeka Araçları Medya Yöneticisi Duyuruldu yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir