Microsoft, Windows 11’i yapay zeka teknolojileriyle donatmaya devam ediyor ve şimdi de işletim sistemi için yapay zeka bileşenlerine özgü bir güncelleme geçmişi sayfası ekleniyor.

Windows 11 Ayarlar Menüsünde Yeni Yapay Zeka Güncellemeleri

yazar:

kategori:

Microsoft, Windows 11’i yapay zeka teknolojileriyle donatmaya devam ediyor ve şimdi de işletim sistemi için yapay zeka bileşenlerine özgü bir güncelleme geçmişi sayfası ekleniyor.

Windows 11, AI Explorer gibi bir dizi yapay zeka destekli özelliği bünyesine katmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, Microsoft, kullanıcıların işletim sistemi ve yapay zeka bileşenlerinin işleyişini daha iyi kavramalarını sağlamak amacıyla “AI bileşen güncellemeleri” adında yeni bir Ayarlar bölümü geliştiriyor.

Microsoft’un bu hafta halka açık testler için yayınladığı 26217 numaralı yapıda bu yeni Ayarlar sayfası ilk kez ortaya çıktı. Şirketin sürüm notlarında bu sayfaya değinmemesi nedeniyle detaylar henüz netleşmedi. Fakat @PhantomOfEarth’un X platformunda yaptığı paylaşımlar sayesinde, 26217 numaralı yapıdaki bu yeni bölüm hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün.

“Ayarlar > Windows Güncelleme > Güncelleme geçmişi” bölümünde yer alacak olan “Yapay zeka bileşeni güncellemeleri”, Kalite Güncellemeleri, Sürücü Güncellemeleri, Tanım Güncellemeleri ve Diğer Güncellemelerin yanında listelenecek. Microsoft’un henüz herhangi bir yapay zeka özelliğini yayınlamamış veya güncellememiş olması sebebiyle, bu yeni bölümde şu an için görülebilecek bir içerik bulunmuyor. Ayrıca, Ayarlar uygulamasının yapay zeka bileşenlerini yönetmek üzere ayrı bir bölüm daha içereceği belirtiliyor.

20 Mayıs 2024’te düzenlenecek olan özel bir etkinlikte, Microsoft’un yeni yapay zeka destekli deneyimler hakkında daha fazla ayrıntı paylaşması bekleniyor. Şirket, AI Explorer ve Windows 11 için planlanan diğer yeni özellikleri duyuracak ve ilk Snapdragon X destekli AI PC modelleri olan Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’yı (tüketici sürümleri) tanıtacak. Dell, ASUS, Lenovo ve diğer üreticiler de benzer ürünlerle piyasaya çıkmaya hazırlanıyorlar.

Yaklaşan Windows 11 24H2 güncellemesinin en dikkat çekici özelliklerinden bazılarının, Snapdragon işlemcili AI bilgisayarlara özgü olacağı anlaşılıyor. Son önizleme yapılarında bulunan bazı kod parçalarına göre, AI Explorer yalnızca Qualcomm’un NPU’larını kullanan cihazlar için özel olacak gibi görünüyor. Son yayınladığımız yapay zeka içeriklerinden Yapay Zeka Düşünce Yapısı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir