Elon Musk liderliğindeki yapay zeka firması xAI’nin geliştirdiği Grok, Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu.

Twitter/X Yapay Zekası Grok Tanımı ve Kullanımı

yazar:

kategori:

Elon Musk liderliğindeki yapay zeka firması xAI’nin geliştirdiği Grok, Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu. Twitter/X’in yapay zekası Grok, özgün nitelikleri ve geliştiricilerin belirlediği amaçları ile dikkat çekiyor. Grok nedir, kullanımı nasıldır ve çalışma prensibi neye dayanır?

Yapay zeka alanında adından sıkça söz ettiren Grok, Türkiye’de “Premium” ve “Premium+” paketlerine abone olan Twitter kullanıcıları için erişilebilir hale geldi. xAI tarafından geliştirilen Grok hakkında bilinmesi gerekenler şunlardır:

Grok (xAI), Elon Musk’ın öncülük ettiği xAI şirketi tarafından oluşturulan, büyük dil modelleri (LLM’ler) üzerine kurulu, konuşma tabanlı bir yapay zeka sohbet robotudur.

Elon Musk’ın yapay zeka tabanlı sohbet asistanı şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya hizmet sağlamaktadır.

Grok’un web sitesine giriş yaptığınızda, sağ tarafta oturum açma butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda, X hesabınızla giriş yapmanız gerekecektir. Eğer daha önce aynı cihaz üzerinden X’e giriş yaptıysanız, sistem sizi otomatik olarak yapay zeka platformuna yönlendirecektir. Bu adımları takip ederek, uygulamanın erken erişim programına başvurmuş olacaksınız. Sonrasında bir uyarı ekranı belirecektir.

Bu uyarıda, bahsi geçen programın yalnızca onaylanmış kullanıcılar tarafından erişilebilir olduğu ifade edilmektedir. Dolayısıyla, öncelikle X Premium hizmetine ücretli olarak abone olmanız gerekmektedir. Abonelik işleminin ardından Grok’u kullanmaya başlayabilirsiniz. Cep telefonları alanındaki Galaxy S25 Serisinde Yapay Zeka Destekli Batarya Optimizasyonu içeriğimize göz atabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir