ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar, Türk yapay zeka ve derin teknoloji alanında AR-GE çalışmaları yürüten 10 Türk şirketini, Fransa’daki Vivatech Teknoloji Fuarı’nda yatırımcılar ile buluşturacaklarını açıkladı.

Türk Yapay Zeka Teknolojisi, Avrupa’da Sahne Alacak

yazar:

kategori:

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar, Türk yapay zeka ve derin teknoloji alanında AR-GE çalışmaları yürüten 10 Türk şirketini, Fransa’daki Vivatech Teknoloji Fuarı’nda yatırımcılar ile buluşturacaklarını açıkladı.

Alemdar, ODTÜ TEKNOKENT’in Silikon Vadisi’nde açtığı girişimcilik ofisi aracılığıyla Türk şirketlerine geniş kapsamlı destek sunduklarını belirtti. ABD pazarına girişlerini kolaylaştırmak için yeni ve büyümekte olan şirketlerin AR-GE faaliyetlerine destek verdiklerini ifade eden Alemdar, ABD’de yatırım alan Türk şirketlerini de AR-GE yapmaları konusunda teşvik ettiklerini söyledi.

Yapay zeka çözümlerinin global ilgiyi üzerine çektiğini vurgulayan Alemdar, şunları ekledi:

“Yapay zeka alanında dikkat çeken start-up’larımızı ABD’nin yanı sıra Avrupa pazarı ile de tanıştırmaya karar verdik. ODTÜ Teknokent ve TEB Girişim Bankacılığı iş birliğiyle yürütülen programda, yapay zeka ve derin teknolojilerde öncü olan 10 Türk şirketini seçtik. Bu şirketlerin AR-GE projelerini, 22-25 Mayıs tarihlerinde Avrupa’nın en büyük girişimcilik etkinliklerinden biri olan Vivatech Teknoloji Fuarı’nda sergileyeceğiz.

Yapay zeka ve derin teknolojilerde, milimetrik konum tespitinden çevrim içi marka korumaya, kanser tedavisinde yenilikçi çözümlerden finansal analiz platformlarına kadar AR-GE çalışmalarıyla öne çıkan firmalarımızın Avrupa pazarında başarı elde edeceğine inanıyoruz. Bu teknolojilere güveniyoruz ve firmalarımız, inovasyon ve girişimciliğe odaklanan bu fuarda global bir ağ oluşturma şansı bulacaklar.”

Alemdar, yarın başlayacak olan ve yaklaşık 10 gün sürecek programın Business France ve La French Tech İstanbul tarafından desteklendiğini duyurdu.

Firmaların, program dahilinde Avrupa’nın girişimcilik ekosistemiyle tanışacakları bölgeleri ziyaret edeceklerini belirten Alemdar, şu bilgileri verdi:

“Programımız kapsamında, Avrupa’nın en çok yatırım çeken bölgelerinden Grenoble ve Paris’teki dünyanın en büyük start-up kampüslerinden Station F’yi ziyaret edeceğiz. Burada, girişimcilerimize birçok fırsat sunulacak. Firmalarımız, yapay zeka çözümleriyle Avrupa pazarında iş birliklerini güçlendirecek ve küresel bağlantılar kuracak.”

Serdar Alemdar, seçilen firmaların Fransa’daki Türk startup’larıyla da buluşacaklarını söyleyerek, “Avrupa girişimcilik ekosistemine yönelik programımızı, gelecekte diğer AR-GE firmalarının da katılımıyla genişletmeyi planlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Son yapay zeka gelişmelerinden Türkiye Yapay Zeka ile Milli Teknoloji Hamlesi yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir