TikTok, Yapay Zeka ile İçeriklere Etiket Ekleyecek

TikTok, Yapay Zeka ile İçeriklere Etiket Ekleyecek

yazar:

kategori:

TikTok dünyada milyonlarca kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra yeniliklere de devam ediyor. Özellikle yapay zeka konusunda çok büyük adımlar atmış olan uygulama içeriklere filtrelerden sonra otomatik etiketlerde eklemeyi planlıyor.

Uygulama içeriklerde yapay zeka filtreleri kullanıyor ve bu şekilde daha fazla kullanıcının dikkatini çekiyordu. Şirket yeni yapmış olduğu açıklamada ise artık farklı platformlarda oluşturulmuş olan içeriklere otomatik etiket koyacağını açıkladı. Yani TikTok içerik üreticileri içeriklerini DALL-E 3 aracıyla hazırlaması halinde TikTok otomatik olarak etiket ekleyecek. Etikette ise yapay zeka tarafından oluşturulmuş içerik notu olacak.

TikTok, Yapay Zeka ile İçeriklere Etiket Ekleyecek
TikTok, Yapay Zeka ile İçeriklere Etiket Ekleyecek

Yapay Zeka Etiketler Geliyor

Tiktok otomatik etiketleme işleminde Microsoft ve Adobe ile ortak çalışacak olan “Coalition for Content Provenance and Authenticity” (C2PA) teknolojisini kullanacak.

Yapay zeka içeriklere etiket eklerken aslında içeriğin DALL-E 3 ve Bing Image Creator gibi programlar aracılığıyla oluşturulmuş olduğunu da otomatik olarak tespit edebilecek. Bilindiği üzere yapay zeka artık var olan içeriklerinde ne şekilde üretilmiş olduğunu çok iyi tespit edebiliyor.

Kullanıcılar özelliğin ne zaman kendi hesaplarına geleceğini de merak ediyor. Şirket yapmış olduğu açıklamada bu yapay zeka uygulamasının gelecek haftadan itibaren tüm kullanıcılar için aktif edileceğini açıkladı.

Microsoft, Adobe, OpenAI gibi büyük şirketler zaten İçerik Kimlik Bilgilerini desteklerken, Google da yakında destekleyeceğine dair söz verdi. Bu sayede Google’ın yapay zekalarından biri ile oluşturulan içerikler de İçerik Kimlik Bilgileri sayesinde TikTok tarafından tespit edilebilecek.

Uygulamada hayata geçen bu güncelleme sonrasında kullanıcılar artık paylaştıkları bir videoya nasıl bir etiket atacağını düşünmesi gerekmeyecek. Çünkü bir kullanıcı için video içeriği oluşturmak ne kadar zor ise doğru etiketleri kullanabilmekte bir o kadar zordur. Uygulama bu güncellemeyle birlikte artık içerikleri daha iyi kategorize edebilecek.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir