TikTok, kullanıcıların yapay zeka üretimi içerikleri gerçek sanmasını engellemek amacıyla yeni bir güncelleme getiriyor.

TikTok Yapay Zeka Güncellemesiyle Sahte İçerikleri Tespit Edecek

yazar:

kategori:

TikTok, kullanıcıların yapay zeka üretimi içerikleri gerçek sanmasını engellemek amacıyla yeni bir güncelleme getiriyor.

Artık, platforma yüklenen içeriklerde yapay zeka kullanımı belirtilecek. Bu, uygulamanın filtrelerinde olduğu gibi, içeriğin yapay zeka ile oluşturulduğunun açıkça işaret edilmesini amaçlıyor.

Fotoğraf ve video içeriklerine meta veri eklenerek, yapay zeka ile oluşturulduğu anlaşıldığında bu durum işaretlenecek. Ayrıca, ses dosyalarının da ileride benzer bir biçimde işaretlenmesi düşünülüyor.

Bu gelişme, TikTok’u yapay zeka içeriğini etiketleyen ilk video paylaşım platformu yapmaktadır. İçerik Kimlik Bilgileri teknolojisi, Adobe, Arm, Intel, Microsoft ve Truepic gibi firmaların katkıda bulunduğu İçerik Kanıtlama ve Orijinallik Koalisyonu (C2PA) tarafından desteklenmektedir.

Yapay Zeka ve Medya Entegrasyonu Başkanı Claire Leibowicz, bu teknolojinin şeffaflık konusunda filigran yöntemlerine kıyasla daha etkili olduğunu belirtiyor.

TikTok’un kullanım şartları, bir süredir platforma yüklenen yapay zeka ile oluşturulan gerçekçi içeriğin etiketlenmesini zorunlu kılıyordu. Geçtiğimiz yıl, Meta’nın yapay zeka etiketlerini tanımlamayı kolaylaştıracak teknik standartlar üzerinde sektör ortaklarıyla çalıştığı ve Google’ın YouTube ile diğer platformlara yapay zeka etiketlerini ekleyeceği açıklanmıştı. Son yapay zeka gelişmelerinden Android Kullanıcıları için Microsoft Copilot AI konumuzu okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir