Sanayi Bakanı

Sanayi Bakanı: Türkiye, Yapay Zeka Devriminin Öncüsü Olmaya Kararlı!

yazar:

kategori:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6. AI Tomorrow Summit 2024’te yaptığı konuşmada, yapay zekanın Türkiye için eşsiz fırsatlar sunduğunu ve ülkenin bu dönüşüm sürecinde öncü olması gerektiğini vurguladı. Kacır, yapay zeka teknolojisinin, giderek artan veri işleme kapasitesi ve işlemci gücü ile insan performansını aşan uygulamaları beraberinde getirdiğini ifade etti. Türkiye’nin bu sürecin dışında kalamayacağını belirten Bakan Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla ülkenin kritik teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Gelecekteyiz Sloganı

Bakan Kacır, Türkiye’nin “Gelecekteyiz” sloganıyla gerçekleşen AI Tomorrow Summit 2024 etkinliğinde, girişimcilerin ve sivil toplumun önemine dikkat çekerek, bu kesimlerin Türkiye’nin teknoloji hamlesinde kilit bir rol oynadığını söyledi. Türkiye’nin bu yolculuğundaki başarıları, girişimci gücüne borçlu olduklarını belirten Kacır, siyaset kurumunun ve kamu yönetiminin de Türkiye’nin girişimcilerinin önündeki engelleri kaldırmak ve hızlarını artırmak için çalıştığını vurguladı.

Milli Teknoloji Hamlesi

Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda “Milli Teknoloji Hamlesi” adı altında yapılandırdığı tüm çalışmaları anlattı. Türkiye’nin AR-GE alanında önemli adımlar attığını ve bu alanda dünya çapında rekabet edebilir bir konuma geldiğini belirten Kacır, Türkiye’nin AR-GE harcamalarının milli gelirinin yüzde 1,3’ü düzeyine çıktığını ifade etti.

Sanayi Bakanı
Sanayi Bakanı

Bakan Kacır, Türkiye’nin AR-GE’de öncü konuma geldiğini vurgulayarak, bu başarının Türk özel sektörünün katkılarıyla gerçekleştiğini dile getirdi. Kacır, Türk özel sektörünün AR-GE faaliyetlerinin yüzde 60’tan fazlasını gerçekleştirdiğini ve bu alanda dünya çapında başarılara imza attığını belirtti.

TÜBİTAK Yapay Zeka Enstitüsü

Türkiye’nin teknoloji alanındaki başarılarını sıralayan Kacır, yapay zekanın Türkiye için önemini vurguladı. Türkiye’nin yapay zeka alanında da öncü olması gerektiğini belirten Kacır, bu doğrultuda TÜBİTAK Yapay Zeka Enstitüsü’nün kurulduğunu açıkladı. Bu enstitünün, Türkiye’nin yapay zeka araştırmalarını bir araya getirerek sektördeki gelişmeleri hızlandıracağını ifade etti.

Son olarak, Bakan Kacır, Türkiye’nin yapay zeka ile dönüşen sektörlerdeki fırsatları değerlendirerek otomotiv ve uzay teknolojileri gibi alanlarda daha da ilerlemeyi hedeflediğini belirtti. Türkiye’nin yapay zeka ve diğer yüksek teknoloji alanlarındaki başarılarıyla dünyada dikkatleri üzerine çekmeye devam edeceğini vurguladı.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir