OpenAI, 2024 ilkbahar etkinliğinde yeni yapay zeka modeli GPT-4o’yu tanıttı.

OpenAI Yeni Yapay Zeka Modeli GPT-4o’ı Duyurdu

yazar:

kategori:

OpenAI, 2024 ilkbahar etkinliğinde yeni yapay zeka modeli GPT-4o’yu tanıttı. OpenAI, birkaç hafta içinde ürünlerine entegre edeceği yeni yapay zeka modeli GPT-4o’yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

OpenAI’nin CTO’su Muri Murati, GPT-4o’nun GPT-4 ile aynı düzeyde veriye sahip olduğunu, ancak metin ve görüntü işleme yeteneklerinin yanı sıra ses işleme kapasitesini de geliştirdiğini belirtti. Murati, “Modellerimizin karmaşıklığı artıyor, fakat amacımız kullanıcı deneyimini daha doğal ve kolay hale getirmek.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca OpenAI, ChatGPT’nin masaüstü versiyonunu piyasaya sürmeyi planladığını ve yeni kullanıcı arayüzünü gösterdi.

GPT-4o Yetenekleri Neler?

OpenAI’nin şimdiye kadarki en gelişmiş dil modeli olan GPT-4, metin ve görüntü kombinasyonları üzerine eğitilmişti ve görüntülerden metin üretme, görüntü içeriğini tanımlama gibi işlevleri yerine getirebiliyordu. GPT-4o, bu özelliklere ek olarak konuşma işleme yeteneğini de ekliyor.

Kullanıcılar, sesli komutlarla ChatGPT’ye sorular yöneltebilecek ve ChatGPT, gerçek zamanlı yanıtlar verebilecek. OpenAI, modelin kullanıcının ses tonundaki duyguları algılayabildiğini ve farklı duygusal tarzlarda ses çıkışı yapabildiğini ifade ediyor.

GPT-4o ayrıca, ChatGPT’nin görsel algılama yeteneklerini geliştiriyor. Bir fotoğraf veya ekran görüntüsü verildiğinde, ChatGPT “Bu yazılım kodunda neler var?” ya da “Bu tişört hangi marka?” gibi soruları hızlıca yanıtlayabiliyor. Gündemdeki son gelişmelerden Apple ve OpenAI Ortaklığı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir