OpenAI, üretici yapay zeka teknolojilerinin kullanımı ve bu teknolojilerle yaratılan görsellerin nasıl saptanabileceği hakkında bilgilendirme yaptı.

OpenAI Yapay Zeka Araçları Medya Yöneticisi Duyuruldu

yazar:

kategori:

OpenAI, üretici yapay zeka teknolojilerinin kullanımı ve bu teknolojilerle yaratılan görsellerin nasıl saptanabileceği hakkında bilgilendirme yaptı. Bu duyurular arasında, OpenAI Medya Yöneticisi adında yeni bir araç bulunuyor. Bu araç, içerik üreticilerinin ve hak sahiplerinin, içeriklerinin OpenAI’nin yapay zeka eğitim setlerine dahil edilip edilmemesi konusunda tercih bildirmelerine olanak tanıyacak şekilde tasarlandı.

OpenAI’nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu araç, çeşitli kaynaklardaki telif hakkı korumalı metin, resim, ses ve video gibi içerikleri tespit etmemize ve içerik üreticisinin tercihlerini dikkate almamıza imkan verecek. Bu, en yeni makine öğrenimi araştırmalarını kullanarak oluşturulmuş ilk türden bir araçtır.”

Aracın henüz geliştirme aşamasında olduğu ve 2025 yılına dek resmi olarak piyasaya sürülmesinin beklendiği belirtiliyor. OpenAI’nin, The New York Times gibi medya kuruluşlarının karşılaştığı dava sayısının artması nedeniyle bu aracı geliştirmeye yönlendirildiği düşünülüyor.

Ayrıca, OpenAI’nin DALL-E yapay zeka sanat üretecinin ürettiği görselleri tespit etmek üzere tasarlanmış başka bir araç üzerinde çalıştığı duyuruldu. OpenAI’nin amacı, bu sınıflandırıcının etkinliğini test eden, gerçek dünya uygulamalarını inceleyen, bu tür kullanımların etkilerini değerlendiren ve yapay zeka ile oluşturulan içeriğin özelliklerini araştıran bağımsız çalışmalar yapılmasını sağlamaktır.

OpenAI, aracın ilk versiyonunun DALL-E ile üretilen görsellerin %98’inden fazlasını doğru bir şekilde tanıdığını ve %0,5’ten az oranda yanlış tanımlama yaptığını belirtiyor. Ancak aracın genel kullanıma sunulma tarihi hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Devrim niteniliğindeki Apple Yeni M4 Çipi ile Yapay Zeka Performansını Artırıyor konumuz ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir