Yapay zeka sektörünün öncüsü OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, son zamanlarda yapay genel zeka Q* (Q-Star) ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemde.

OpenAI CEO’su Sam Altman Yeni Yapay Zeka Q* (Q-Star) Hakkında Konuştu

yazar:

kategori:

Yapay zeka sektörünün öncüsü OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, son zamanlarda yapay genel zeka Q* (Q-Star) ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemde. OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, geçtiğimiz aylarda “OpenAI, gördüğüm en yetenekli insan topluluğuna sahip ve biz büyük ölçüde Yapay Genel Zeka’ya yoğunlaşmış durumdayız. En karmaşık, en heyecan verici ve en önemli problemler üzerinde çalışmak isteyenlerin bize katılmasını istiyoruz” demişti. Artificial General Intelligence (AGI), yani Yapay Genel Zeka (YGZ), herhangi bir insanın yapabileceği zihinsel görevleri başarıyla yerine getirebilecek bir makinenin zekası olarak tanımlanıyor ve bu konu tekrar gündemde. Stanford eCorner’da yeni açıklamalarda bulunan Altman, “Yılda ister 500 milyon dolar, ister 5 milyar dolar, isterse 50 milyar dolar harcayalım, önemli değil. Sonunda toplum için çok daha büyük bir değer yaratabileceğimiz bir konumda kalabilirsek ve faturaları ödeyebilecek bir yol bulabilirsek, bu benim için yeterli” dedi ve ekledi: “Biz bir AGI geliştiriyoruz ve bu kaçınılmaz olarak maliyetli olacak. Ancak sonunda buna değeceğine inanıyoruz.”

Elon Musk, geçen aylarda bir etkinlikte yaptığı konuşmada, daha önceden desteklediği OpenAI’ın yapay zeka alanında endişe verici bir buluş yapmış olabileceğini ifade etti. Musk, OpenAI’nin kurucu ortağı ve baş bilim insanı Ilya Sutskever’in “Sam ile savaşacak kadar güçlü hissetmesinin” sebebini merak ettiğini dile getirdi ve “Bu durum ciddiye alınmalı. Ve onların tehlikeli bir yapay zeka elementi keşfetmiş olabileceğinden oldukça kaygılıyım.” şeklinde konuştu. Musk’ın bu sözleri, konuyla ilgili dikkat çekici bir haberin ardından geldi. Reuters’ın yayınladığı bir habere göre, OpenAI korkutucu bir yapay zeka gelişmesine imza atmıştı. Bazı şirket çalışanlarının, şirketin yönetim kuruluna gönderdiği mektupta, yapay zeka alanında endişe verici bir buluş yapıldığı ve bunun olası risklerine dair uyarılar yer aldığı belirtiliyordu. İddialara göre, OpenAI bünyesinde Q* (Q-Star olarak adlandırılan) isimli bir proje mevcut ve burada genel yapay zekanın sınırlarını zorlayacak bir düzeye ulaşıldığı öne sürülüyordu. Gündemde büyük yankı uyandıran haberlerden olan Airbnb Platformuna Yapay Zeka Özellikleri Ekledi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir