Instagram, kullanıcıların yapay zeka yardımıyla özelleştirilmiş sohbet temaları yaratabilmelerini sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor.

Instagram DM’ye Yapay Zeka Destekli Sohbet Temaları Geliyor

yazar:

kategori:

Instagram, kullanıcıların yapay zeka yardımıyla özelleştirilmiş sohbet temaları yaratabilmelerini sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Aynı zamanda, kullanıcılara yakında gelecek özelliklere önceden erişim imkanı sunacak bir başka yenilik de geliştiriliyor. Gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, sosyal medya platformları da bu tür yenilikleri benimsemeye başladı. Meta’nın bir parçası olan Instagram, bu yenilikçi adımları atan platformlardan biri.

Alessandro Paluzzi’nin sızdırdığı bilgilere göre, Instagram şimdi de sohbetler için yapay zeka destekli temalar üzerinde çalışıyor. Şu an Instagram DM’lerinde, sohbet ekranını basılı tutarak çeşitli temalar arasında geçiş yapabiliyorsunuz; bu temalar arasında oyunlardan özel günlere kadar geniş bir yelpaze bulunuyor.

Paluzzi’nin gönderisine göre, artık kullanıcılar “Yapay zeka ile oluştur” seçeneğini kullanarak tamamen kişiselleştirilmiş sohbet temaları oluşturabilecekler. Bu özelliğin detayları henüz netleşmemiş olsa da, metin komutları aracılığıyla tema oluşturma olasılığı bulunuyor. Ancak kesin bilgi olmadan net bir yorum yapmak mümkün değil.

Paluzzi’nin dile getirdiği bir diğer yenilik, Instagram’ın yakın gelecekte kullanıcılara sunacağı özelliklerle ilgili. Paylaşılan bilgilere göre, şirket kullanıcılara uygulamanın ileride eklenecek özelliklerine erken erişim hakkı verecek. Bu sayede, kullanıcı geri bildirimleriyle bu özellikleri daha da iyileştirmeyi hedefliyorlar.

Bu iki yeniliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair şu an için net bir bilgi yok. Her iki özellik de test aşamasında bulunuyor. Genel kullanıma açıldıklarında ya da daha fazla bilgiye ulaştığımızda sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz. Son yazılarımızdan Elon Musk’ın Yapay Zeka Şirketi x.AI konumuz ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir