Google yapay zeka tarafından üretilen arama sonuçlarını sergilemek amacıyla yeni bir web filtresi sunmayı planlıyor.

Google Yapay Zeka İçerikli Web Sekmesini Arama Motoruna Ekliyor

yazar:

kategori:

Google yapay zeka tarafından üretilen arama sonuçlarını sergilemek amacıyla yeni bir web filtresi sunmayı planlıyor.

Google, popüler bir internet arama motoru olarak, kullanıcılarına sürekli yeni güncellemelerle farklı deneyimler sağlamaktadır. Şirket şimdi, arama bölümüne yapay zeka destekli yeni bir sekme eklemeyi umuyor. Bu yeni sekme, bilgi arama yöntemimizde önemli değişiklikler getirecek.

San Francisco merkezli teknoloji devi Google, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri görmek istemeyen kullanıcılar için yeni bir web filtresi eklemeyi amaçlıyor. Bu yeni sekme altında, AI tarafından oluşturulan içeriklere önizleme yaparak, diğer sekmeler arasındaki karışıklığı azaltmayı hedefliyor.

Google’ın ilk kuruluşundaki vizyonu ve arama motoru hedefi oldukça basitti: Kullanıcılara basit ve rahat bir arama deneyimi sağlamak. Ancak, günümüzde arama motorunda, sonuçların üzerinde ekstra katmanlar olduğunu görmekteyiz. Örneğin, bazı sorgularda doğrudan alışveriş sekmesine geçebilir veya yalnızca görselleri görmek istiyorsanız, görsel sekmesinde aramalar yapabilirsiniz.

Resimler veya videolar gibi diğer sonuç türlerini göstermek ve filtrelemek için kullanılan web sekmesinin, sonuçlar sayfasının üst kısmında yer alacak olan yeni bir filtre ile güncelleneceğini bekliyoruz. Ayrıca, mobil kullanıcıların bu yeni filtreyi görmek için ek düğmelere dokunmalarına gerek kalmayacak.

Yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri sergileyecek bu yeni sekmenin yanı sıra, Google aynı zamanda aramaları daha iyi organize etmek ve arama motoru üzerinden planlama yapmak gibi yeni özellikler geliştirmektedir. Gündemdeki sıcak haberlerden Google I/O 2024 yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir